Az egyetemi órák is úgy műkédnek, mint a gimiben?
Figyelt kérdés
Mondjuk fixen reggel 8-kor kezdődik a tanítás és 2-3 felé van vége? Azért gondolkodom ezen, mert egyetem mellett jó lenne dolgozni is, de így ugye nem lehet.2023. nov. 18. 23:29
1/16 anonim válasza:
Nem. 8-kor kezdődik a tanítás, és egészen 8-ig vannak órák.
Az órarendet viszont mindenki magának állítja össze. Attól függően, hogy mikorra írják ki az órákat, előfordulhat, hogy minden nap 8-tól 2-ig lesznek az óráid.
2/16 anonim válasza:
Még este 7-kor is kezdődhet az óra. Nekem az egyik órám 20.30-ig tart pl. De amúgy nagyon összevissza van. Te saját magad állíthatod össze az órarended, szóval ha egy gyakorlati órát több időpontban is hirdetnek, akkor azt választod ki, amelyiket te akarod, viszont az előadások általában egy időpontban vannak csak, szóval ha azt berakják egy buta időpontra, akkor avval nem tudsz mit kezdeni, azt akkor is fel kell venned.
3/16 anonim válasza:
Ha szerencséd van, akkor összeállíthatsz egy neked kedvező órarendet. Ha meg nincs, akkor még az is elképzelhető, hogy reggel 8-tól este 8-ig tart a napod, az órák között meg pont akkora lyukak lesznek, hogy annyi idő alatt semmi értelmeset nem tudsz csinálni.
4/16 anonim válasza:
Azert attol is fugg, mennyire sakkozhatsz az orakkal, hogy milyen szakra mesz... ahol sokat kell tanulni, pl orvosin, ott nem nagyon tudsz valogatni, elore meg van adva, hanyas csopiban leszel es mikor lesznek a csopidnak orai. De nyilvan ez egyetem- es szakfuggo is, egy bolcsesz mesteren pl gondolom total mashogy lehet, mint orvosin...
5/16 anonim válasza:
Ha szerencséd van akkor sorba jönnek. Aztán kellemetlen helyzet az amit nehéz megúszni, hogy netán az egyik órának vége van 8tol 10re, de a következő este 5kor van. Ez a ciki, nem az ha folyamatosan véget ér 3ra mondjuk. Ilyen holt időket érdemes beadandó készitessel, zhra való keszulessel tölteni. Persze ha ez nincs, akkor lehet szórakozni a városban is.
6/16 anonim válasza:
Nagyon nem. Egyik félévben a fiamat nem lehetett a szokásos napon és időben hívni ( szerda este fél nyolc körül), mert még órája volt.
7/16 anonim válasza:
Nálunk mindig fix időpontban voltak a gyakorlatok is, beosztva szakonként így igazából ez a “magadnak állítod össze” dolog nem mindenhol játszik. Ennek ellenére nagyon változatos ahogyan az órák vannak. Nekem általában úgy volt, hogy esélyem sem lett volna dolgozni, főleg, hogy pénteken is voltak óráim általában. A többi napon pedig mindig volt délelőtt egy órám minimum aztán pár óra szünet és folyt köv délután. Számomra nem fért bele, de sokan dolgoznak egyetem mellett. Szerintem függ a szaktól, az órarendtől és tőled is mi fér bele neked.
8/16 anonim válasza:
Bölcsészkarra járok, előre össze van állítva az órarend. Nem lehet variálni semmit sem.
9/16 anonim válasza:
"Mondjuk fixen reggel 8-kor kezdődik a tanítás és 2-3 felé van vége ... egyetem mellett jó lenne dolgozni is, de így ugye nem lehet."
De bizony, hogy lehet, csak akarni kell!
Ha fixen 8-tól 3-ig van egyetem, akkor nagyon is jól kiszámítható, hogy hánytól hányig tudsz dolgozni minden nap. Ha viszont minden napod máshogy néz ki az egyetemen, akkor nehezebb olyan munkát találni, ahol mondjuk pont hétfőnként pont délelőtt van rád szükség, pont keddenként pont koradélután, és pont szerdánként pont este, stb.
10/16 anonim válasza:
Az a baj egyetlen egy olyan szakot sem ismerek, de lehet van ennek ellenére ahol fixen 8- tól 3- ig vannak órák 😂Minden nap full össze vissza voltak nekünk mindig, ismerőseimnek is más szakokról. Pl. Hétfőn 10- től 12- ig majd egy óra szünet és 13- tól 18- ig. Akkor kedden kezdek 8- tól 11- ig óra, 13- tól újra óra estig. És így tovább péntekig. Na most ilyen órarend mellett, feltételezve, hogy az ember minden órára be akar járni, nem tudom hova kellenél mint munkaerő 😂Nem szeretem ezeket a megnyilvánulásokat, hogy lehet csak akarni kell. Hidd el nem egy nem kettő olyan szak/ órarend van ami lett nem lehet. Már csak abból kiindulva hogy a legtöbb helyen minimum heti 20- 25 óra nélkül fel se vesznek és a legtöbb helyen nem te mondod meg azt, hogy na mettől meddig érsz rá, meg milyen napokon akarsz dolgozni. Én például olyan szakon voltam ahol szintén össze vissza voltak az órák, nagyon gyakorlat orientált volt, nem lehetett hiányozni sokat és az sem játszott volna, hogy esti/ éjszakai műszakot vállalok, mivel minden nap kora reggelre jártam és komoly baleseteket szenvedhettem volna a gyakorlaton ha napról napra hulla fáradtan megyek be. Persze van aki mindezek mellett bevállalja kockáztatva a testi/ lelki egészségét, hogy reggeltől éjszakába nyúlóan tanul + dolgozik, de szerintem egy munka sem ér annyit, hogy valaki tönkre menjen benne. Szóval igen, biztos létezik számtalan olyan szak vagy egy egy jól elkészített órarend ami mellett simán lehet dolgozni, de nagyon sok olyan van ami mellett ha a fejed tetejére állsz akkor sem tudsz elmenni dolgozni. Éppen ezért nem szeretem ezt a “csak akarni kell dolgot”. Főleg hogy vannak nagyon kemény szakok ( nem mint egy két büfészak, ami mellett dolgozni szintén reménytelen ( már ha valaki komolyan akarja venni a tanulmányait)). És miért ne venné azért egyetemista az ember hogy tanuljon. Az egyik tanárunk mondogatta mindig, hogy fiatalon kell tanulni, dolgozni egész életében fog tudni utána az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!