Szerintetek vonzóbbá lehetne tenni a tanári szakmát, ha a tanári diploma mellé is járna doktori cím?
Tegnap kikerült az alábbi kérdés a GYK-ra, mely szerint a tanári végzettséggel rendelkezők jogosultak a MEd cím használatára (amivel egyébként még sosem találkoztam, de a jogszabály valóban lehetővé teszi). Függetlenül attól, hogy ez mennyiben inflálná a “dr.” cím értékét, szerintetek többen jelentkeznének-e tanári képzésre, ha utána dr. Gipsz Jakabok jönnének ki a tanárképzésről, pusztán hiúságból?
Az említett kérdés:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..
A doktori cím nem az orvosok kiváltsága. Ha megcsinálsz egy Phd-t akkor megkapod. Ezt szinte bármelyik Msc után megteheted. De ha jól tudon van olyan ország ahol Bsc után is mehetsz Phd-zni.
Az egy általános tévedés, hogy a doktori címnek köze van az orvosokhoz. Max anyi, hogy ők is megcsinálták a Phd-t.
Mert a nevem előtti dr. -el meg tudom tenni, hogy elmenjek nyaralni meg pihenni, több szabadidőm van, az emberek nem mondják, hogy büdös a munka, amikor többet dolgozok, mint valaha életemben, és nem idegesítem magam a boltban…
(Egyébként már váltottam, csak így éreztem, amikor még benne voltam)
Pedagógiai doktori cím is van. A mezei tanár tudása az nem az a szint, ő inkább alkalmazza a pedagógiát, nem pedig magát a tudományt műveli elméleti szinten.
És azért lássuk be, vannak olyan pedagógiai szakok, hogy pl. kollégiumi nevelőtanár. Nem megsértve senkit, de ehhez azért nem kell olyan szintű elméleti tudás, ami pl. egy orvosnak van. A szint azért maradjon szint, ne devalváljuk már le a doktori cím értékét...
Pedagógiai doktori cím is van.
De az tudományos dr-i cím.
A kérdés, hohy legyen-e foglalkozásdoktori címük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!