Az iskolának van joga nem kiadni az előrehozott érettségit?
Megcsinálod az előrehozott érettségidet és kapsz egy törzslapkivonatot róla. Aminek átvételét az aláírásoddal igazolod.
Az iskola nem teheti meg hogy nem ad törzslapkivonatot.
Az iskola csak helyszínt ad az érettségi vizsgáknak, azok eredményeinek nyilvántartása az Oktatási Hivatalban központilag történik. Így ha bármelyik tárgyból bármikor levizsgázol, akár előrehozottan, akár másképp, az iskolától függetlenül bármikor kikérheted az elért eredményeidről az Oktatási Hivataltól a igazolást. Ez azért van így, mert ha valaki mondjuk elveszti az érettségi bizonyítványát, és időközben az adott iskola megszűnik, akkor végleg elvesznének az illető elért érettségi eredményei, s azért ez elég durva volna.
Azt viszont nem értem a kérdésed részletesebb kifejtése alapján, hogy ugyan mit akarsz kezdeni egyetlen tárgyból egy előrehozott érettségi vizsgával úgy, hogy nem akarod sem magát a középiskolát végigjárni, sem pedig az érettségi többi tárgyából levizsgázni. Egy ilyen igazoló papír egy érettségi tárgy eredményeiről önmagában az égvilágon semmire sem jó. Ha esetleg abban gondolkodsz, hogy elmész dolgozni, és később munka mellett, esti tagozaton leérettségizel, én őszintén szólva ezt nem javaslom, hacsak nem anyagi kényszer vezet erre. Az esti tagozatos gimnáziumokban alacsony a színvonal és csak arra mennek rá, hogy a kettest minden érettségi tárgyból összekapard. Ez csak afféle szükségmegoldás, s ilyen helyen nem kapsz minőségi oktatást.
"Magyar, matek, idegen nyelv és töri tantárgyakból most előrehozottan érettségizik majd."
És lehet, hogy egy ötödik tantárgyból is, ami nem a szakmai tárgya, ugyanis menet közben meggondolta magát, és nem akar szakmát, csak olyan érettségit, amilyet gimnáziumban is szerezhetne... Vagy nem tudom...
Kérdező, szabad a gazda. Mi a helyzet tulajdonképpen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!