Megéri végigcsinálni napjainkban egy mérnöki képzést? Részletek lent.
2 emelt szintű érettségivel jelentkeztem egyetemre, szeretek gondolkodni és a jövőben fejleszteni akarok, innovatív dolgokat kitalálni. Felvettek egyetemre, sőt jóval a ponthatár felett voltam (alapítványi egyetem, 280as ponthatár...)
Azonban mikor bekerültem szembesültem vele, hogy a számonkérés nem is annyira komoly és rengeteg minden vagy ismétlés, vagy könnyítve van 2021-2022től. Ez nagyon zavar és azt látom a jövő mérnökeit nem a tudásra akarják kiképezni. Gondolkodom a váltáson, mert már nem igényelnek minőségi munkát úgy látom. Megérné maradni ezért?
Minél egyszerűbb az egyetem, annál több időd van képzeni magad. Használd ki, hogy nem arról szól az egész féléved, hogy folyamatosan tanulnod kell a számonkérésekre. Kezdj el otthoni projekteket, programozz, tanuld azt ami érdekel a szakmán belül. Az önképzés számít a legtöbbet! Nincs ez máshogy a cégeknél sem.
Amúgy ha kifejezetten tehetséges tanuló vagy, akkor ne magadból indulj ki, mert az átlag hallgató nem olyan. Egyszerűen romlik a diákok minősége, és ezzel nem tudnak mit kezdeni az egyetemek, mert nem nekik kellene az alapvető matematikai és tudományos ismereteket lefektetni, hanem a közoktatásnak. Ma már az is nagy szám, ha valaki tanult valamennyi analízist gimnáziumban.
SZE mechatronikán vagyok, utsó félévem, és úgy érzem, hogy kizárólag arra volt jó ez az 5,5 év(!!!), hogy ne legyen időm tanulni olyan dolgokat, aminek hasznát venném. Horváth Petya mecha1-2, szantech triója elvett az éltemből 1 évet, és ha ezt az időt másba fektettem volna, előrébb járnék.
Hallottam h új tanterv van, de a minőségéről még nem meséltek sokat, de ha ennyire könnyedén megy, ajánlom hogy keress egy gyakoroki helyet magadnak amint tudsz, és ott majd értelmes dolgokat is tanítanak.. Intézz bejárást magadnak a laborokba, ahol vannak a robotok, ott van egy gyártósor makett is Siemens PLC-kell és gyakorolj..
Érdemes az ipari kamerarendszerek irányába is elmozdulni, hogy 3 év múlva mire meglesz a diplomád, tudásod is legyen.
Sajna ez nem az a szakma amit diploma nélkül is lehet végezni, ezt végig kell tolni, még ha értelmetlen is..
Szerintem nem árt, ha tanul az ember gépészetet is.. ha teljesen távol áll tőled a gépész vonal, és úgy érzed h a villany a te pályád, nem jársz rosszul vele, de nagy elvárásaid ne legyenek vele.. az is csak egy SZE..
Eddig, a régi tantervvel azért a mecha egy keményebb szaknak számított, mint a villany, most nem tudom mi a helyzet ezzel az új tantervvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!