Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megéri végigcsinálni napjainkb...

Megéri végigcsinálni napjainkban egy mérnöki képzést? Részletek lent.

Figyelt kérdés

2 emelt szintű érettségivel jelentkeztem egyetemre, szeretek gondolkodni és a jövőben fejleszteni akarok, innovatív dolgokat kitalálni. Felvettek egyetemre, sőt jóval a ponthatár felett voltam (alapítványi egyetem, 280as ponthatár...)

Azonban mikor bekerültem szembesültem vele, hogy a számonkérés nem is annyira komoly és rengeteg minden vagy ismétlés, vagy könnyítve van 2021-2022től. Ez nagyon zavar és azt látom a jövő mérnökeit nem a tudásra akarják kiképezni. Gondolkodom a váltáson, mert már nem igényelnek minőségi munkát úgy látom. Megérné maradni ezért?

2023. okt. 22. 10:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Minél egyszerűbb az egyetem, annál több időd van képzeni magad. Használd ki, hogy nem arról szól az egész féléved, hogy folyamatosan tanulnod kell a számonkérésekre. Kezdj el otthoni projekteket, programozz, tanuld azt ami érdekel a szakmán belül. Az önképzés számít a legtöbbet! Nincs ez máshogy a cégeknél sem.

Amúgy ha kifejezetten tehetséges tanuló vagy, akkor ne magadból indulj ki, mert az átlag hallgató nem olyan. Egyszerűen romlik a diákok minősége, és ezzel nem tudnak mit kezdeni az egyetemek, mert nem nekik kellene az alapvető matematikai és tudományos ismereteket lefektetni, hanem a közoktatásnak. Ma már az is nagy szám, ha valaki tanult valamennyi analízist gimnáziumban.

2023. okt. 23. 11:42
 12/17 totolala ***** válasza:
66%

SZE mechatronikán vagyok, utsó félévem, és úgy érzem, hogy kizárólag arra volt jó ez az 5,5 év(!!!), hogy ne legyen időm tanulni olyan dolgokat, aminek hasznát venném. Horváth Petya mecha1-2, szantech triója elvett az éltemből 1 évet, és ha ezt az időt másba fektettem volna, előrébb járnék.

Hallottam h új tanterv van, de a minőségéről még nem meséltek sokat, de ha ennyire könnyedén megy, ajánlom hogy keress egy gyakoroki helyet magadnak amint tudsz, és ott majd értelmes dolgokat is tanítanak.. Intézz bejárást magadnak a laborokba, ahol vannak a robotok, ott van egy gyártósor makett is Siemens PLC-kell és gyakorolj..

Érdemes az ipari kamerarendszerek irányába is elmozdulni, hogy 3 év múlva mire meglesz a diplomád, tudásod is legyen.

Sajna ez nem az a szakma amit diploma nélkül is lehet végezni, ezt végig kell tolni, még ha értelmetlen is..

2023. okt. 23. 15:36
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Info, villamos , mecha trió megéri. Jobb szakember lesz az emberből ha az elméleti alapok megvannak, még ha a kepzes során sok feleslegesnek is tűnik.
2023. okt. 25. 05:51
 14/17 A kérdező kommentje:
Gondolkodtam, mivel több villamos dolgot szeretnék tanulni a gépészesek helyett, hogy megéri átjelentkezni villamosmérnöknek?
2023. okt. 25. 09:50
 15/17 totolala ***** válasza:
100%

Szerintem nem árt, ha tanul az ember gépészetet is.. ha teljesen távol áll tőled a gépész vonal, és úgy érzed h a villany a te pályád, nem jársz rosszul vele, de nagy elvárásaid ne legyenek vele.. az is csak egy SZE..

Eddig, a régi tantervvel azért a mecha egy keményebb szaknak számított, mint a villany, most nem tudom mi a helyzet ezzel az új tantervvel.

2023. okt. 25. 18:37
 16/17 anonim ***** válasza:
Sztem a fizetési sorrend illetve a kereslet vhogy ìgy lehet: info, villany, mecha, gépész- jarmu
2023. okt. 28. 10:20
 17/17 A kérdező kommentje:
Mindenképpen akkor az informatikában van magas minőségű munka és ennek megfelelő fizetés?
2023. okt. 29. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!