Milyen a Pázmány Péter Egyetem?
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen színvonalú a Pázmány Péter Egyetem, van-e kollégiuma és, hogy milyen a megközelítése Budapestről.
Ezeken kívül pedig minden más információ érdekel a válaszadótól! (szeret-e odajárni, milyen a társaság, stb.)
Szia!
Tesóm most végzett 2 hete -hálleluja:). A színvonal azonos az ELTE-vel, az ELTE csak neve miatt "jobb", amúgy pedig egyáltalán nem. Kollégiuma sajnos nincs. A megközelítés attól függ honnan mész, hova valósi vagy, tesóm szerette, mindenhol vannak okostojások és jó fejek, ez nem egyetem függő :)
melyik kar?
a jogi a VIII. ker.ben van
Bocsánat, de a bölcsészkarnak van kollégiuma, nem is kevés. Azt hiszem négy is van Piliscsabán.
Ebből jön, hogy a bölcsészkar Piliscsabán van, ami busszal-vonattal 50perc, egy óra. Ez nem olyan sok, el lehet beszélgetni az utat, vizsgaidőszakban ez az egy óra még kevés is :)
Színvonal: én nagyon elégedett vagyok vele. Ez a második évem itt és a tanárok közvetlenek, sokan megjegyzik a tanulóik nevét (van hogy akkor is, ha előadásra jársz másik 100emberrel), a szemináriumok tényleg KICSIK és nem az van, hogy nem jutsz szóhoz.
Gyakorlatias szerintem az egyetem nagyon, mint mindenhol máshol itt is sokat kell seggelni, mégis a sok szeminárium és év közbeni leadandók kompenzálják :)
A gólyatáborok nagyon jók, év közben is sokat lehet szórakozni a campus területén vagy a kollégiumokban.
Most, január 20-án kedden lesz nyílt nap a bölcsészkaron, a szakok standokat állítanak, lesz szakos tájékoztató, csoki és igazolás :)
Gyere el és nézd meg a saját szemeddel :)
ui. emailben kérdezhetsz nyugodtan ha van még kérdésed.
IMÁDOM A PÁZMÁNYT!, ÉS BÜSZKE VAGYOK RÁ H ODA JÁROK!
ennyi :P
Levelezős jogász vagyok. Katolikus.
Azt hittem, én csak ide járhatok, de már annyi csalódás ért, hogy a napokban átgondolom, hogy tényleg ide kell járnom ???!!!!!
Jók az előadások, kemények a vizsgák, de teljesíthető (róma 4), azonban a szervezés, indexbeíratás, a levelező diákok érdekeinek figyelembe vétele csapnivaló.
Következetlen a kreditbefogadás. Kevés a vizsgahely, kevés a szabadon választható tárgy, és elviselhetetlenül kevés a kurzuson a létszám.
Ez még a kötelező tárgyaknál is előfordul (!)
Ha nem sikerül elcsípni a tanárt, hogy az írásbeli(!) vizsga eredményét egyénenként írja be, elveszik a tárgy, hiába van bent a neptunban az eredmény! Legutóbb erre ment el 3 napom egy 2 kredites tárggyal. :(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!