"Egynemű" sulikban hogy szokták megoldani a tesit?
Elég hülye kifejezést találtam rá tudom, de arra gondolok ha például egy műszaki szakközépben van három lány egy osztályban, vagy fordítva egy szépségipariban hat fiú az egész évfolyamon.
Átlag helyeken, ahol kb 50-50 a nemek aránya ott ugye kettéveszik az osztályt 1-1 tanárral, de ilyenkor hogy oldják meg?
Csak normális válaszokat légyszi!
Lanyok kezilabdaztak bent, fiuk fociztak kint telen-nyaron -20 fokba is
Tesitanar egy f***kalap volt
"Koedukált" az a szó amit kerestél, és a fiúk-lányok együttes tanítását ill. nevelését jelenti. És igen, csak a külön lány és fiú intézményekben vannak elkülönítve egymástól a nemek, minden más helyen koedukáltan kell(ene) lenniük az óráknak.
Ahol nem így van, annak speciális okai lehetnek (pl. szertorna, küzdősportok, stb).
Nem a koedukált szót kerestem, mindkét intézmény koedukált.
Csak egy átlag gimiben ott mondjuk nagyjából fele-fele egy osztályban a nemek aránya. Egy műszaki szakközépben meg gyakran csak pár lány van egy osztályban, vagy fordítva egy fodrászosztályban két fiú. De attól még mind a kettő koedukált.
Csak fiú intézmény az a pannonhalmi bencés gimi pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!