Tanárnak van joga kritizálni, vagy megemlíteni, hogy a diák milyen gyenge, vagy hogy flegma és bunkó a diák? Milyen tanár az ilyen? Miért nem csapják ki az ilyen váza tanárokat?
Már leírtam mit gondolok, így azt nem ismétlem, viszont nekem úgy tűnik, mintha a kérdést és a kérdező által írt válaszokat nem ugyanaz a személy írná.
Amúgy meg lehet hogy más baja is volt aznap és a te bunkóságod volt az utolsó csepp a pohárban.
Ha viszont folyamatosan ilyen a tanár érdemes szólni szerintem.
Ha viszont folyamatosan ilyen a tanár érdemes szólni szerintem.
Bezzeg most már szólni kell... máskor nem ezt írtad :O
Nekem ez a sztori nem áll össze.
A kérdező kisregényt ír a kölcsönös tiszteletről, de az egész ügy onnan indult hogy ő maga egy flegma bunkó, és erre a részére a témának nem is hajlandó reagálni.
A kérdező kisregényt ír a kommunikációról, de amikor nem az van amit ő akar, egyből "menne szólni a szüleinek", illetve az eredeti kérdés sem arról szól hogy hogyan rendezze a kérdést a tanárral, hanem hogy miért nem rúgják ki a tanárt.
Az eredeti kérdés szerint a tanár kritikával illeti a gyereket és megemlíti, hogy egy flegma bunkó. A kérdező későbbi kommentjei viszont már üvöltözésről és testi fenyítésről szólnak.
A kérdező szerint fontos a konstruktív párbeszéd, de nem hajlandó megfontolni sem a kritikát, amivel a tanár illette.
Nekem az a benyomásom, hogy a kérdező zokon vette, hogy lebunkózták, kritizálták és ide jött egy kis szimpátiáért. Amit nem kapott meg és most hajlítgatja a sztorit, hátha mégis csurran-cseppen némi egyetértés.
Vagy a kérdező mestertroll.
" Nyilván nem kell szétalázni a gyereket "
Sajnos vannak ilyen tanárok! Már bánom, hogy nem mondtam el a sztorimat itthon!
Természetesen fontos, hogy a tanárok is megfelelően kezeljék a diákokat, de az is igaz, hogy a viselkedésünkért is magunk vagyunk felelősek. A tanárok is emberek, és nekik is lehetnek rossz napjaik vagy stresszes időszakok. Azonban az, hogy valaki rájuk kiabál, sosem megoldás. Fontos, hogy mindannyian tisztelettel és empátiával kezeljük egymást, és próbáljunk meg konstruktív módon kommunikálni, ha problémák merülnek fel a tanórán vagy az iskolai környezetben. A kölcsönös tisztelet és együttműködés mindannyiunk számára előnyös lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!