Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanárnak van joga kritizálni,...

Tanárnak van joga kritizálni, vagy megemlíteni, hogy a diák milyen gyenge, vagy hogy flegma és bunkó a diák? Milyen tanár az ilyen? Miért nem csapják ki az ilyen váza tanárokat?

Figyelt kérdés
2023. szept. 23. 18:24
1 2 3 4 5 6
 21/57 A kérdező kommentje:
Ezért kell a bátorságot venni, és kimondani, hogy " fák juh tanár úr! " :D
2023. szept. 23. 22:46
 22/57 anonim ***** válasza:
69%

Már leírtam mit gondolok, így azt nem ismétlem, viszont nekem úgy tűnik, mintha a kérdést és a kérdező által írt válaszokat nem ugyanaz a személy írná.

Amúgy meg lehet hogy más baja is volt aznap és a te bunkóságod volt az utolsó csepp a pohárban.

Ha viszont folyamatosan ilyen a tanár érdemes szólni szerintem.

2023. szept. 23. 22:47
 23/57 A kérdező kommentje:

Ha viszont folyamatosan ilyen a tanár érdemes szólni szerintem.

Bezzeg most már szólni kell... máskor nem ezt írtad :O

2023. szept. 23. 22:48
 24/57 anonim ***** válasza:
91%
22-es vagyok, a korábbi válaszaim az 5-ös és a 11-es. A többit nem én írtam.
2023. szept. 23. 22:55
 25/57 anonim ***** válasza:
91%
Egyszer szólt rám tanár. Annyira rosszul esett, hogy soha többet nem akartam átélni, ezért tanultam és viselkedtem. Javaslom neked is.
2023. szept. 24. 07:06
 26/57 anonim ***** válasza:
92%

Nekem ez a sztori nem áll össze.

A kérdező kisregényt ír a kölcsönös tiszteletről, de az egész ügy onnan indult hogy ő maga egy flegma bunkó, és erre a részére a témának nem is hajlandó reagálni.

A kérdező kisregényt ír a kommunikációról, de amikor nem az van amit ő akar, egyből "menne szólni a szüleinek", illetve az eredeti kérdés sem arról szól hogy hogyan rendezze a kérdést a tanárral, hanem hogy miért nem rúgják ki a tanárt.

Az eredeti kérdés szerint a tanár kritikával illeti a gyereket és megemlíti, hogy egy flegma bunkó. A kérdező későbbi kommentjei viszont már üvöltözésről és testi fenyítésről szólnak.

A kérdező szerint fontos a konstruktív párbeszéd, de nem hajlandó megfontolni sem a kritikát, amivel a tanár illette.

Nekem az a benyomásom, hogy a kérdező zokon vette, hogy lebunkózták, kritizálták és ide jött egy kis szimpátiáért. Amit nem kapott meg és most hajlítgatja a sztorit, hátha mégis csurran-cseppen némi egyetértés.

Vagy a kérdező mestertroll.

2023. szept. 24. 07:34
 27/57 A kérdező kommentje:
Különbözőek vagyunk, és különbözők az érzékenységeink is. Mindenki más módon reagál a stresszre és a konfliktusokra. Az, hogy engem zavar, ha rámkiabálnak, nem feltétlenül tesz engem életképtelenné, csak azt jelzi, hogy számomra fontos az empátia és a tiszteletteljes kommunikáció. Szeretném, ha egymás iránt türelmesek lennénk, és megértenénk egymás egyéni szükségleteit és érzéseit.
2023. szept. 24. 11:09
 28/57 anonim ***** válasza:
92%
Igen, azért vagy flegma és bunkó, mert fontos a tiszteletteljes kommunikáció.
2023. szept. 24. 11:12
 29/57 anonim ***** válasza:
93%
Valószínűleg nem az első figyelmeztetéskor kiabált rád a tanár, hanem sokadjára. Én első alkalommal még nem is szólok a diáknak, csak megállok, ránézek és megvárom, míg észreveszi magát. Az értelmesebbek ezt is felfogják. De ha valaki vagy az egész osztály nagyon nem bír magával, szoktam őket oltogatni, azt legalább felfogják. Mondjuk szerencsére csak egy ilyen osztályom van jelenleg, de ha nem bírsz viselkedni, miért a tanár a hibás, amiért rád szól? Nyilván nem kell szétalázni a gyereket.
2023. szept. 24. 12:06
 30/57 A kérdező kommentje:

" Nyilván nem kell szétalázni a gyereket "

Sajnos vannak ilyen tanárok! Már bánom, hogy nem mondtam el a sztorimat itthon!

Természetesen fontos, hogy a tanárok is megfelelően kezeljék a diákokat, de az is igaz, hogy a viselkedésünkért is magunk vagyunk felelősek. A tanárok is emberek, és nekik is lehetnek rossz napjaik vagy stresszes időszakok. Azonban az, hogy valaki rájuk kiabál, sosem megoldás. Fontos, hogy mindannyian tisztelettel és empátiával kezeljük egymást, és próbáljunk meg konstruktív módon kommunikálni, ha problémák merülnek fel a tanórán vagy az iskolai környezetben. A kölcsönös tisztelet és együttműködés mindannyiunk számára előnyös lehet

2023. szept. 24. 12:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!