Tanárként rosszul érzed magad ha egy diákodat meg kell buktatnod év végén?
A 3 válaszolóból szerintem egyik sem pedagógus.
A mai iskolarendszer összehasonlíthatatlan 10-20 évvel ezelőttiben. Egyébként mindenkit próbálnak kettessel továbbrugdosni, mert senkinek sem érdeke, hogy egy rossz tanulóval még éveket kelljen szenvedni.
Még, hogy saját kudarc, ha megbukik valaki. A pedagógus leadja az anyagot a legjobb tudása szerint, az, hogy a gyermek 0 szorgalommal vagy a szülei 0 odafigyeléssel nevelik, az nem a pedagógus kudarca és ezen hidd el a pedagógusok 99%-a nem is stresszeli magát.
#4: egyedül Te vagy, akiről lerí, hogy nem pedagógus. :) Ennyi közhelyet akkor se tudtam volna összeírni, ha valaki erre kér meg.
Ott kezdődik, hogy egy pedagógus nem "leadja az anyagot", hanem tanít.
leadja az anyagot, tanít, oktat, képzel, edukál.
Szóval más szóhasználat miatt nem pedagógus valaki, oké. Meggyőztél!
Egyébként, akkor seM*, tudom nagyon óvatos voltál a kommented írásánál, de nem jött össze így sem. Azért hidd, el majdnem értelmiséginek tartalak, de csak majdnem.. :)))
Felvetődik a kérdés; a #6-os nyelvtantanár, vagy nyelvtannáci, esetleg mindkettő?
Attól még lehet valaki értelmiségi, hogy nem tudja tökéletesen a nyelvtant. Meglepő dolog, de én nemrég megismerkedtem egy fogorvossal, akiről kiderült, hogy (saját bevallása szerint) csapnivaló a helyesírása, közben meg Budapest egyik legnépszerűbb fogorvosa.
Egyébként ez az érzés teljesen személyfüggő. Én egyébként sok gyereket korrepetáltam már matekból, és sok esetben majdhogynem térden állva kellett könyörögni a tanárnak, hogy adjon javítási lehetőséget. Ha annyira a szívükön viselnék az ilyenek a gyerekek sorsát, legalább akkor adnának javításra lehetőséget, amikor látják, hogy a gyerek töri magát...
Nem érzem magam rosszul. Esti és nappali tagozatos gimiben is tanítok. Elég sokan buknak az esti tagozaton a nem tanulás, a hiányzások és az élethelyzetük miatt.
A nappalisok között kevesebben buknak. Ők általában a lustaságuk miatt ismételnek osztályt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!