Valóban el lehet helyezkedni óraadó tanárként, már másodéves tanárhallgatóként?
Valahol azt hallottam, hogy a pedagógushiány miatt már a második egyetemi évtől lehet elvileg munkát vállalni. Azt tudom, hogy angol tanárt mindenfelé keresnek, a campus is túlcsordul álláshirdetéssel, de mi a helyzet a többi tantárggyal?
Tisztelettel: egy angol-töri szakos tanárhallgató
Én nem tudom megmondani, hogy angol-történelem szakos hallgtóként mennyi esélyed van óraadói állást találni a közoktatásban, de annyit azért mondanék, hogy ezzel az elképzeléssel két bökkenő is van:
1. Ha nappalis hallgató vagy, nagyon nehéz egy iskolai órarendet összeegyeztetni egy egyetemivel. Az iskola nem fog hozzád alklmazkodni ezen a téren, ráadásul tanítanod kell minden héten, ha esik, ha fúj, ha zárthelyit írtok, ha vizsgaidőszak van, akkor is.
2. Az óraadó tanárokat a közoktatásban nagyon rosszul fizetik.
Amúgy halkan jegyzme meg, hogy az egyetemi óraadók bruttó 3000 forintot kapnak megtartott óránként, azaz óra + készülés + esetleges dolgozatjavítás + utazás összesen nettó 2.000 forintot ad.
Azaz konkrétan szórólapozással többet keresel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!