Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért kell 2 nyelvet tanulni...

Miért kell 2 nyelvet tanulni gimnáziumban?

Figyelt kérdés

Az első nyelvem az angol semmi bajom vele, hamar megértem, a tételeket alig tanulom és oldalakat tudok róla írni.

Na de a második nyelv a német. Nem volt más lehetőség így ez van. UTÁLOM! A könyben lévő szövegeket kell megtanulnim de mivel a végződések miatt nem zsigerből jön, így kénytelen vagyok magolni, mint egy verset. 10 sor német szöveg másfél óra alatt van meg. Egyszer kaptunk 2 oldalas témát 14 órába telt mire megtanultam. Gyűlölöm. Ennyi idő alatt az összes angol érettségi tételt átnézem. Hánynom kell az óráktól is, ilyen fostalicska nyelvet nem is hallottam még.

2023. szept. 18. 20:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
50%
És egyébként én sem csípem a német nyelvet, de sajnos Európában az angol mellett nehezen megkerulheto. Sok német multi elvarja itthon is a német nyelvtudast az angol mellé.
2023. szept. 19. 17:31
 12/13 anonim ***** válasza:

Én is jobban szerettem gimiben az angolt, mint a németet. A sors fintora, hogy érettségi után mindkét szülőm kiköltözött Németországba, én akkor otthon maradtam az akkori barátommal, majd annak vége lett, később összejöttem a most már férjemmel, és mi is kiköltöztünk Németországba.

Próbálj meg másképp gondolni a németre, ne úgy, hogy utálod, mert úgy valóban nehéz lesz tanulni.. Amit utál az ember, azt nyilván kevésbé fogja hatékonyan “tanulni” és a sok ellenérzésed miatt húzódik el az idő, amit másra is fordíthatnál.

Egy nyelv ismerete pedig mindig jól jön, mert sosem tudhatod, hogy mit hoz a jövő. Lehet, hogy nem kifejezetten fogják kérni, hogy beszéld is a németet, de azért jó pont, ha azt is fel tudod sorolni, hogy tanultad.

2023. szept. 20. 07:56
 13/13 anonim ***** válasza:
A tanulási folyamat mindennel ilyen, hogy szinte végeláthatatlan munka az egész, de majd nagyon örülni fogsz, ha odajutsz, hogy megkell szólalni németül,é s a befektetett munka kifizetődik
2023. szept. 20. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!