Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A vakok és a siketek hogyan...

A vakok és a siketek hogyan érettségiznek?

Figyelt kérdés

2023. szept. 12. 22:19
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

En siket vagyok.

Csak szobelim volt, 2-t kellett huznom mindegyikbol.

Az angolbol is felmentest kaptam, helyette masik targyat valasztottam.

2023. szept. 18. 03:34
 12/25 A kérdező kommentje:

Nem is akartál volna angolból érettségizni, azért kértél felmentést? Vagy csak azért kértél, mert így egyszerűbb volt?

Egyáltalán lehetséges lett volna, hogy angolból is érettségizz? Más siketekről tudsz, akik érettségiztek idegen nyelvből és hogy hogyan?

2023. szept. 18. 18:40
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert nem hallok rendesen és így nehezebb is volt tanulni. Úgy nőttem fel, hogy az írott szöveg ugyanaz mint a beszéd. Az angolban már teljesen más a kiejtése. Szóval érted...

"Egyáltalán lehetséges lett volna, hogy angolból is érettségizz? Más siketekről tudsz, akik érettségiztek idegen nyelvből és hogy hogyan?"

Szerintem lehet, ha valaki írásban nagyon jól megy az angol...

Nem ismerek ilyet, nem sok hallássérült ismerősöm van.

Szerintem olyan 90%-a tuti kér felmentést.

2023. szept. 18. 21:57
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Abban mi a logika, hogy siket vagy, mégis szóbelizned kellett? Nem az írásbeli lett volna a logikus?

De gondolom csak kidolgoznod kellett a tételt, elmondanod nem?

2023. szept. 18. 22:50
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Mert úgy könyebb volt. Írásbelin van olyan hogy kérdéseket/feladatokat is félre szoktam értelmezni. Ez eléggé problémás szokott lenni.

"De gondolom csak kidolgoznod kellett a tételt, elmondanod nem?"

Igen, ki kellett dolgoznom a 2 tételt és elmondtam amennyit tudtam. Tudok valamennyit beszélni. Ha valaki teljesen néma, akkor az nyílván irásbelit fog kérni, vagy nemtudom... :D

2023. szept. 18. 23:22
 16/25 A kérdező kommentje:

"Írásbelin van olyan hogy kérdéseket/feladatokat is félre szoktam értelmezni. Ez eléggé problémás szokott lenni."

Ez lehet akár diszlexia is, de a siketséghez mindenesetre semmi köze...

2023. szept. 18. 23:26
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem, semmi köze hozzá.

Siketnél a kommunikáció más. Toldalékokat sem értenek a beszéldből, és nehezebb is tanulni a nyelvtant.

2023. szept. 18. 23:38
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha ismersz véletlenül olyan siket embert, aki tökéletesen fogalmaz, beszél, akkor az azért van, mert hallott x éves korig, vagy készülék segítségével is érti a beszédet szájról olvasás nélkül. Mondjuk ebből kevés olyan siket ember van...
2023. szept. 18. 23:42
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
#14: Gondolom, szóbelin van jeltolmács, írásbelin pedig nincs, az írott szöveget kell értelmezni, ami sok siketnek nehezebb (idegen nyelvű írott szöveg).
2023. szept. 19. 15:21
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

#16: A nyelvtudáshoz van köze, beszélt nyelvet nehezebb megtanulni, ha:

* nincs hallás, így nem vesz körül

* az iskolában úgy tanítják, mintha anyanyelv lenne

* az iskolában fontosabb olyan képességek megtanulása, mint a szájról olvasás és a beszéd, mint a szókincs és a nyelvtan

2023. szept. 19. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!