Mit tegyek? Nem tudok így tanulni
Idei emelt kémia szóbelimen nagyon szubjektívak voltak velem a vizsgáztatók.. vagyis leginkább a vizsgaelnök. Én elmondtam amit tudtam, nem akadtam meg benne sokszor, majd egyik kérdésnél a vizsgaelnök odaszólt a másik vizsgáztatónak, hogy “hagyd, úgy se fogja tudni”, meg hasonlók.. A külsőmet is megjegyzésekkel illették. Nem azért, mert hatalmas műkörmöm van, vagy mert úgy sminkelek stb, hanem nagyon sápadt vagyok a vérszegénységem okán, és ezért vagy 7X megkérdezték, jól érzem -e magam, pedig elmondtam nekik is miért vagyok sápadt, meg, hogy voltam -e már ezzel orvosnál, miért vagyok ilyen vékony stb..
Szóval teljesen abszurd dolgokba álltak bele. Fellebbezni sem tudtam, mert azt mondta az igazgatóm, hogy csak akkor lehet, ha jogellenes dolog történik, pl nem adnak plusz időt, pedig kéne.
Most jelentkeztem megint érettségizni, de annyira rettegek attól, hogy majd megint szubjektívek lesznek velem, és az húzza le a pontjaim, hogy nem tudok tanulni sem..Nagyon félek.. mit tegyek? Kb másfél hónap van érettségiig, és nem pihenhetek. Tanulni kéne már mindenképp, de így nem tudok:/
Lehet akkor ilyen “lesz ami lesz” alapon állok neki ennek az egésznek.. Csak mivel jövőre másak a követelmények, így azt sem tudom mennyi ponttal elégedjek meg. Gytk a cél. Idén volt ott 350 a ponthatár. Gondolom azokon az egyetemeken ahol semmi változás nem lesz, Pl Pécs, Szeged, ott marad ennyi körül…
Csak be akartam magam biztosítani, hogy legyen legalább 410 pontom. De ha megint úgy járok, mint idén, hogy van egy nagyon jó írásbelim, és pár gonosz érettségiztető lehúzza a pontszámom, akkor nem tudom mi legyen..
De nem is értem miért jó ez nekik, ha tudják, hogy ezen nekünk sok múlik és fontos.
"Én elmondtam amit tudtam, nem akadtam meg benne sokszor"
Ez még nem jelenti azt, hogy mindent elmondtál, amit el kellett volna mondani, és hogy mindent jól is mondtál, vagyis hogy kevesebb pontot kaptál, mint amennyit érdemeltél volna.
Ha ennyi stresszel nem tudsz megbirkózni, gondold meg a továbbtanulást, mert ennél csak sokkal de sokkal többel fog együttjárni... Lehet, hogy annyit nem ér az egész...
mivel amikor szóhoz hagytak jutni akkor bólogattak arra amit mondtam, meg kérdeztek kimaradt dolgokat néha, és azokra is jól válaszoltam, ezért gondolom, hogy jót mondtam. Mindenesetre nem 9 pont volt a szóbelim, az tuti.. Maga a kísérlet volt 10 pont, azt meg helyesen végeztem el.
Meg tudok birkózni vele végülis. Jelenleg is egyetemre járok mert felvettek máshova (jogra), és bírom.. csak kicsit félek, hogy megint kicsesznek velem..
Mert hülye voltam, és nem néztem utána kellőképp az átjelentkezéses dolgoknak. Azt hittem elég, ha a képzési szint megfelel, de kiderült közben, hogy a képzési kategória is számít ami ugye nem egyezik.. Mindegy, én voltam tájékozatlan nagyon.
írtam korábban hogy nem engedtek fellebbezni sajnos.. Pedig azt kellett volna. Mikor a tanáraimnak mondtam hogy ez nagyon durva lepontozás, és nem ennyit érdemlek, akkor meg a válasz az volt, hogy “de tudod mennyi mindenkit lepontoztak idén?”.. rendkívül vigasztaló válasz volt.
Köszi amúgy a tanácsokat. Megfogadom!
nem. Igazgató mondta, hogy csak akkor lehet, ha vmi jogellenes, pl akinek plusz idő járt volna de nem adták meg.. én meg ahogy írtam is néhány válasszal ezelőtt, nem tudtam bizonyítani hogy beleszólogattak a mondandómba meg a kinézetemre mondtak dolgokat..
Hát, ez van.. Remélem októberben rendesek lesznek.
"Igazgató mondta, hogy csak akkor lehet, ha vmi jogellenes"
Te meg elhitted. :) Anélkül, hogy utánanéztél volna. :) Talán még most is elhiszed... miközben jogra jársz. :)))
"nem tudtam bizonyítani hogy..."
Semmit sem kellett volna bizonyítanod. Ki kellett volna töltened egy papírt és benyújtani. Ennyi.
Olyan papírért mentem az igazgatóhoz, de ő meg nem adta ki ezzel az indokkal..
Hát, mostmár okosabb vagyok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!