El kéne vinnem másik osztályba a gyerekem, ha bunkó az osztályfőnök?
Most lett ötödikes a fiam, egy huszonéves kis csitrit kapott osztályfőnöknek.
Tanévkezdő szülőin azzal kezdte, hogy beszólt a szülőknek, hogy ne hívogassuk este 6 után, mert neki másodállása van és nem ér rá. Minden szavából azt éreztem, hogy szarik bele a munkájába, az órákat megtartja, aztán nem is érdeklik a gyerekeink.
Mondtuk, hogy lehetne tartani valami iskolán kívüli ismerkedési programot, mert sok az új osztálytárs, majdnem az osztály fele. Itt megint lerázott minket, hogy ha mi megszervezzük, akkor oké, de ő nem fogja.
Minek áll az ilyen tanárnak, ha ennyire leszarja az osztályát????
Érdemes lenne átvinni a gyereket máshova, ahol még régi, kedves, törődő és elhivatott pedagógusok vannak?
Én neghallgatnám a másik oldalt is. Lehet tényleg nem tudja felvenni a telefont és amennyit keresnek a tanárok nem is csodálom, hogy másik állása is van.
Azt, hogy mennyire bunkó a stílusa ez alapján nem lehet eldönteni.
Az iskolán kívüli programot jogosan utasítja el az osztályfőnök. Gondolom Te sem örülsz a munkaidőn túli ingyenmunkának. Például egy kötelező hétvégi csapatépítőnek ahol te fizeted a kajádat és az utazásodat. Te örülnék ha a főnököd este 6 után hívogatna?
Kérdező! Irreális elvárásaid vannak. Egyáltalán nem bunkó az osztályfőnök. Természetesen nyugodtan vidd el a gyerekedet az iskolából. Legalább a szerencsétlen fiatal tanárnőnek nem lesz egy "bezzeganyu" szülője.
Máshol se jobb. Azt nekünk is minden tanár elmondja, hogy munkaidő után ne keressük, mert ő a szabadidejében már nem akar dolgozni. Ez teljesen jogos. Az más kérdés, hogy milyen stílusban közli ezt a szülőkkel, lehet azt normálisan is. Viszont ahogy a Kormány bánik a tanárokkal, nagyon frusztráltak, és sajnos ezt a gyerekeken és a szülőkön vezetik le. Ha csak ennyi bajod van az osztályfőnökkel, akkor hagyd.
A gyereknek mi a benyomása? A tananyagot rendesen leadja, korrektül osztályoz? Ez a fontosabb. Sok tanár szépen mosolyog szülőin, aztán meg sem tartja rendesen az órákat.
Nekem 13 és 15 éves gyerekeim vannak. Mesélhetnék, hogy milyen tanáraik voltak az elmúlt 9 évben. Amit leírsz, nekem el sem éri az ingerküszöbömet.
Tehát ha jól ertem, bőven munkaidőn kívül akarod hivosgatni este 6 után, amikor már alap sem hívunk senkit munkaügyben, de ő mondta is, hogy dolgozik... De neked áll feljebb. Gratulálok! Azon kéne inkább elgondolkodnod, hogy miért kell a szerencsétlen huszonéves csitrinek másodállást vállalnia.
Nem értem, egy-két szülő miért vállal gyereket, amikor csak egy nagyra nőtt óvodás.
A huszon éves kis csitri megjegyzésről meg ne is beszéljünk. Mennyire van kisebbségi komplexusod amiatt, hogy öregszel?:)
9-nek igaza van. Én is (többek között) az ilyenek miatt vagyok már multinál. Nem értem miért várják el az emberek, hogy azért a nevetséges éhbérért feladja a másik ember az egész életét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!