Hogyan kell egyetemen órarendet összeállítani? Neptunban kellene?
Írd le tényleg, melyik egyetem.
Tipikusan 30 kredit kell egy félévben kb.
A neptunban vannak szűrési lehetőségek, pl. csak mintatantervi tárgyak listázása.
De lehet, hogy a te suliban ezeket nem jelölik be a neptunban, és máshonnan kell az infókat összevadásznod, hogy mit vegyél föl.
Málunk (BME) első félévben központilag fölvették a tárgyakat.
Tárgy vs. kurzus: pl. az adatbázisok tárgyhoz van előadás kurzus, gyakorlat kurzus (kiscsoportos, több csoport közül lehet választani) és labor (szintén kiscsoportos). A tárgy felvételéhez fel kell venned az előadást, egy gyakorlatot és egy labort. Te döntesz, melyik időpontban és melyik oktatóhoz veszed föl a gyakot meg a labort (amíg van hely).
"Mi a különbség a kötelező és a kötelezően választható között?"
Azt írom le, ahogy nálunk volt, ez lehet máshol eltérő. Két változatot írok, mivel mesteren más volt nekem.
Alapszakon:
Kötelezőt kötelező volt elvégezni.
Kötelezően választhatónál több tárgy közül kellett választani (pl. 3-ból egyet).
Mesteren viszont úgy volt, hogy 2 szakirány volt (fordító és tolmács), azt amit mindenkinek kötelező volt elvégezni kötelezőnek írták, viszont, amit csak az egyik csoportnak azt kötelezően választhatónak. Például fordítás A nyelvről B nyelvre kötelező volt a fordítósoknak, de a tolmács szakirányosoknak nem, így kötelezően választhatónak volt feltüntetve.
Nálunk 36 kredit kellett egy évben, hogy ne soroljanak át önköltségesre és 30 az ösztöndíjhoz. Én nem vettem fel harmincat, de nem volt vele gond mert megvolt a 36.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!