Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kaptam neptun kódot tovább?

Kaptam neptun kódot tovább?

Figyelt kérdés
Ha belépek majd a Neptun a látni fogom milyen tárgyakat kell felvennem? Levelezős vagyok
2023. aug. 29. 15:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
42%

2013. évi XLII. törvény a felsőoktatási intézmények tanulmányi rendjéről kimondja

"11. § (1) Egyetemi tárgyfelvétel kizárólag aktív hallgatói jogviszony esetén lehetséges, amelyet a beiratkozást követően állapítanak meg..."

"(3) ...Az aktív hallgatói jogviszony hiányában a hallgató nem jogosult tanulmányi kötelezettségei teljesítéséhez szükséges tárgyak felvételére, illetve azok elvégzésére..."

Melyik egyetemen lehetséges aktív hallgatói jogviszony hiányában tárgyat felvenni? Szeretném tudni, ugyanis az intézmény jogsértést követ el, ha a Neptun rendszerben ez engedélyezve van, mindenképp orvosolni kell, ugyanis meg fog bukni az auditvizsgálaton és az intézmény a további működését veszélyezteti

2023. szept. 1. 00:02
 12/14 anonim ***** válasza:
36%

Igy van, pontosan.

Koszonom, hogy bemasoltad.

Vegre a kamuzoknak sakk-matt, vagy ha nem kamuztak, akkor mostantol nwm fognak ilyet csinalni. :)

#8 es #10 voltam.

2023. szept. 1. 00:13
 13/14 anonim ***** válasza:

#11, #12 és mások. Főleg #12 ezzel a "Vegre a kamuzoknak sakk-matt" dumával. Ismeritek azt a kommunikációelméleti alaptételt, miszerint amit A személy mond B személyről, az többet árul el A-ról, mint B-ről? Parasztosra lefordítva: mindenki magából indul ki.

Ugyan nézzétek már meg, hogy előbb indult nálunk a kurzusfelvétel, mint ahogy lehetőség lett volna beiratkozni.

[link]

2023. szept. 1. 10:06
 14/14 anonim ***** válasza:
39%
#13 Valódi egyetemen amelyek a törvényben előírtak alapján működik erre nincs lehetőség. Az hogy egy vidéki bohócképzőn úgy is fel lehet venni a kurzust hogy be sem vagy iratkozva az adott intézménybe csak az egyetem színvonalát minősíti. Már értem hogy miért értéktelen az ott kiállított diploma.
2023. szept. 1. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!