Gábor Dénes Egyetem szar iskola?
Először is intelligens ember ne írja már bele az "sz" szót a kérdésbe...
Másrészt, röviden: nem, nem rossz egyetem (nem iskola).
Hosszabban: a ponthatár azt mutatja, hogy hány ponttal vesznek fel embereket, amit nagyban befolyásol az egyetem PR-ja. Ettől még az, aki oda bekerül, kaphat minőségi képzést, és lehet, hogy kiesik esetleg.
Nem attól jó egy egyetem, mert kevesen végzik el, csak szeretnék ezt a képet fentartani.
(Egyébként furcsa, hogy éveken keresztül visszatérő kritika volt a GDF-fel szemben, hogy milyen kevesen végzik el azok közül, akik elkezdik a képzést. Van itt némi ellentmondás.)
#2: ha be sem hívja őket a HR-es, honnan tudják, hogy nem tudnak semmit?
Inkább ez a hozzáállás egy vicc... mondjuk ahol - ezek szerint - olcsó pályakezdőkre van kihelyezve a recruitment, ott nem csodálkozom semmin. :D
"ha be sem hívja őket a HR-es, honnan tudják, hogy nem tudnak semmit?"
Onnan, hogy természetesen behívtak néhány jelöltet, viszont a szakmai interjúk révén hamar rájöttünk, hogy ég és föld a szakadék egy GDE-t és más, valódi egyetemet végzett tudásszintje között, illetve a legtöbb GDE-t végzett hallgató nagyjából egy enyhén súlyos értelmi fogyatékos szintjén mozog tapasztalatunk alapján, így jobbnak láttuk nem pazarolni az időnket és filterezni már a jelentkezéskor ezeket az illetőket.
"mondjuk ahol - ezek szerint - olcsó pályakezdőkre van kihelyezve a recruitment, ott nem csodálkozom semmin."
Épp az olyan helyen van esélye mindenféle jött-mentnek ahol az olcsó munkaerő számít a feladat jellegéből fakadóan (monoton, unalmas sablonmunka amely mozdulatsort egy betanított szellemi munkás is képes elvégezni), mi viszont a minőséget preferáljuk és meg is fizetjük a megfelelő tudásszinttel rendelkező embereket. Ettől a szinttől viszont nagyon távol állt az összes GDE-s jelentkező.
Nos, Bp-en vannak az ún. primer és az ún. secunder intézmények. Ezek alapján a primer kategóriába tartozik a BCE, a BME vagy épp a SOTE, míg secunder az OE, a METU és persze így a GDE is.
A primer és a secunder egyetemen, ha jársz, tapasztalni fogod a differenciát.
A GDF-en végzettek tényleg nagyon alacson színvonalat képviselnek.
Rendkívül alacsony a ponthatár, jószerével csak olyanok mennek oda, akik
a képességeikből adódóan máshová nem nyertek felvételt.
Én is intejúztattam ilyeneket, érezhető volt a különbség egy ELTE, vagy egy BME-hez képest.
Inkább végezzen el egy tanfolyamot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!