Baj, ha több kreditet teljesítek, vagy hogyan működik ez?
Az oklevél megszerzéséhez 240 kreditet kell teljesítenem.
Megnéztem a mintatantervet, összeszámoltam mindent, és a szakomon összesen 210 kredit értékű kötelező tantárgy van. Ezen kívül előírás, hogy szükséges 23 kötelezően választható és 12 szabadon választható tárgyat is teljesítenem a diplomához.
Ez így összesen 245 kredit, és nem tudom, hogy jó-e ez az irány, mert hallottam a kredit büntetésről is túllépés esetén.
A szabadon és kötelezően választható tárgyak kredit értéke fixen adott, de gondolom a kötelezőket egytől egyig teljesíteni kell. Vagy vegyek fel 210 helyett 205 kreditet kötelezőből? Úgy pont meglenne a 240.
Egyébként a Debreceni Egyetemről van szó, ha ez számít.
Ami kötelező, az kötelező.
Nem lehet, hogy valamit elszámoltál, benéztél? Szabválból pl általában 10 kredit szokott kelleni, fura hogy nálatok 12 kell.
205+12+23 az pont 240.
Nem 210 a köt, hanem 205. Add össze.
Ingyen (tehát, hogy nem kell büntetést fizetni) 10%-kal több kreditet teljesíthetsz, mint az előírt minimális kötelező kreditszám. Ha ezt a 10%-ot átléped, akkor van egy minimális összegű bünti (Debrecen-BTK legalábbis).
Tehát ha 240 kredit kell, akkor 24-et felvehetsz pluszba bármilyen költség nélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!