Vélemények a Kommunikáció és médiatudomány szakról?
Sziasztok
A most következő tanévben fogok érettségizni. Ezek után a legfőbb célom hogy egyetemre menjek, viszont nagyon elvagyok veszve ebben a témában. Mostanában felkeltette az érdeklődésemet a Kommunikáció és médiatudomány szak, bár nagyon sok negatívat hallok róla (büfészak,elhelyezkedési nehézségek stb..)
A kérdésem az lenne hogy aki esetleg ezen a szakon tanul(t) vagy bármilyen tapasztalata van a szakkal kapcsolatban az irja le. Az is érdekelne hogy melyik egyetemen milyen a képzes, én a BGE-t néztem, az elég szimpatikus.
Előre is köszönöm
Akkor jó lehet, ha a közösség és bulizás miatt mész egyetemre. Ha szakmát szeretnél, akkor ez nem egy jó szak.
Mit dolgoznál szívesen?
Ha valaki tényleg kommunikációs vonalon szeretne dolgozni, pl. média, kapcsolattartó, pr, marketing, stb., akkor annak a nyelvünk, a magyar anyanyelven túlnyúló ismerete szükséges, ez a szak azt biztos nem adja meg.
Nem tartom sokra, mert gazdasági tárgyak vannak túlnyomó többségben, de a kommunikáció valódi esszenciáját nem lehet elsajátítani.
Nem tanítanak stilisztikát, helyesírást, korrektúrát, szövegtant, magyar grammatikát, szóval mindazon tárgyakat, amelyek egy jó kommunikátornak kellenének. Munkámból adódóan volt dolgom több ezen a területen végzett és dolgozó emberrel, és siralmasak. Nincs stílusuk, botrányos, pongyolán fogalmazott, bugyuta mondataik vannak... A szóbeli megnyilvánulásuk csak rosszabb...
Szerintem alapképzésnek inkább válaszd a magyar szakot, ahol több esélyed van értelmes emberré válni, jó stílust elsajátítani, elemző-szemléletet kialakítani, stb. Ott választhatsz olyan minort, amely a céljaidhoz közelebb visz, akár lehet kifejezetten kommunikáció- és médiatudomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!