Másnk is vannak problémái az MSc-re jelentkezéssel?
Kb 6-7 éve diplomáztam, azóta a szakmában vagyok. Most elvégezném az ehhez tartozó mesterképzést, vagy valami mást, aminek köze van a szakomhoz. Azonban akármit nézek, a felvételi az konkrétan a BSc-s záróvizsga anyaga.
Amit néztem az az alkalmazott matematika, ahova annyi a követelmény, hogy a BSc-s szakodon teljesítettél 50 kreditet matekból. Ami amúgy semmi, miközben a felvételi anyaga a teljes matematika BSc záróvizsga tételsora.
Másnak is vannak ilyen gondjai? Most azzal fogtok jönni, hogy miért megyek MSc-re, ha a felvételi sem akarok tanulni, de nem teljesen erről van szó, hanem inkább arról, hogy olyan szaknak kellene megtanulni olyan záróvizsga tételét, amihez nem kaptam meg az alapokat. És motivációm sem lenne rá, mert az MSc anyaga nem is épül rá. Ez így az én olvasatomban nettó sz0patás.
De, van gondom. Nincs tételkidolgozásom, és még ajánlott szakirodalmam sem, ami alapján ki kellene dolgozni. Nem tudom a sok definíció közül melyiket várják el, és nem is tudok kérdezni senkitől. Arról nem is beszélve, hogy jellemezően egy tétel leírása alulrészletezett, viszont hatalmas témaköröket felölelő kulcsszavakat írnak oda. Ami egy irreálisan nagy kidolgozást eredményezne, és valószínűleg pont azt hagynám ki, amire a legkíváncsibbak.
Arról nem is beszélve, hogy semmi motivációm nincs BSc-s tölteléktárgyak záróvizsgatételét tanulgatnom. Ja, azt mondtam már, hogy elvárják, hogy tudjam egy tárgycsoport záróvizsga tételét, viszont mivel nincs meg hozzá az alapképzettségem, ezért fel kell vennem a hozzá tartozó alapozó tárgyat MSc-n? Agyrém
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!