Nemrég tudtam meg, hogy a diákhitel1-el is elveszítem a támogatott féléveimet. Ha visszafizetem, visszakapom diákhitel2-re?
Orvosin tanulok, ahol a tandíj 1.350.000ft/félév.
Az állami féléveim már elfogytak egy másik szakra, így ezt diákhitel2-vel oldom meg. Máshogy nem is tudnám.
Nemrég tudtam meg, hogyha diákhitel1-et igényleg, azzal is ugyanúgy mennek a támogatott félévek, mintha mindkettőt igényelném együtt.
Így régebben, egy szinte nevetséges havi 50.000ft-ért elhasznàltam 3 félévet kb 5 évvel ezelőtt. Ha ezt visszafizetem, visszakapom ezt a 3 félévnyi támogatási időt? Szükségem lenne rá, hogy elhasználjam a 3x1.35milliós tandíjra.
Visszafizetni pedig 750 ezret kéne a 3 félévre.
A sulim még minimum 6 félév lenne, de már csak 2 lenne így támogatva, ha nem lehet visszaszerezni az elpazarolt féléveket, amire csak diákhitel 1-et vettem fel.
Hány éves összesen a mostani szakod? Bukás nélkül?
Ha alapból több, mint 11 félév, akkor nem ez a limit, hanem 14 a dh2 esetében.
Nem hiszem, hogy lehetséges az, amit szeretnél, de egy kérdést max megér feléjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!