Ha megrendeltem egy tortát egy hete, de vissza kell mondanom a megrendelést visszakapom a pénzt amit letétbe adtam?
Nem kapod vissza, azért letéti díj!
Nagyon sokan nem értik egy kisvállalkozói tevékenységet! Nejemmel mindketten egyéni vállalkozók vagyunk. Ő orvos én művész vagyok. A lefoglalt időpontot visszamondva anyagi kiesés éri a vállalkozót, hiszen nem tud hirtelen leakasztani másik ügyfelet. Miközben, ha nem kötötték volna le az időpontot, mást betudott volna ütemezni. Ha rendszeresen, naponta többen lépnek vissza, akkor lehúzhatja a rolót és kiteheti a vállalkozás megszűnt táblát. :-( A másik verzió, a munkálatok előzetes készületeket igényelnek sok tevékenységben. Ezek anyagi költségekkel járnak. Ha kötelezettség nélkül bárki visszaléphetne a megrendeléstől, akkor a végén még negatívba fordul a vállalkozó anyagi helyzete. Ezek miatt vannak az előlegek, a foglalók, kiszállási díjak, stb.
(Természetesen, nejem nem kérhet a betegektől előleget, foglalót. Ő legfeljebb egyfajta "fekete listára" teheti azokat, akik többször foglalják le idejét feleslegesen.
Én viszont kizárólag előleggel vagyok hajlandó megrendelést teljesíteni! Annyival, amivel legalább nullszaldósra jövök ki, ha visszatáncol az ügyfél.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!