Hogyha nem fejezem be az egyetemet és nem is lesz diplomám, akkor az állami féléveket vissza kell fizetni?
Orvosin tanulok, már 5 éve, de másodéves vagyok, és most sem lett meg a vizsgám. Semmi motivációm tanulni.
Jelenleg elment 5 félévnyi állami támogatottam, és 5 félévnyi diákhitelem, összesen 13,5 millió ft tandíj.
A diákhitellel tisztában vagyok, de mi a helyzet az állam által finanszírozott 6,75 millióval?
Másik kérdésem, ha levelezőn elvégzek egy másik egyetemi képzést, és máshol lesz diplomám, nem az orvosin, akkor mi a felállás?
#1 teljesen rosszul tudja. A be nem fejezett képzésből származó tartozást le lehet dolgozni annyi félévnyi hazai munkaviszonnyal, amennyi aktív félévet felhasználtál. Régebben ezt külön kérvényezni kellett, most már kérvényezni sem kell. Itt a link egy tájékoztató egyetemi dokumentumhoz, melynek a 19. oldalán ott a lényeg:
Bocsi, nem erősségem a szövegértés.
Szóval levelezőn elkezdek egy állami képzést, természetesen dolgozom mellette. És úgy döntök, hogy nem fejezem be, túl nehéz, nincs időm stb. Viszont továbbra is dolgozom a korábbi munkahelyemen. Akkor ez azt jelenti, hogy nem kell semmit fizetnem az államnak azért, mert abbahagytam a tanulmányaimat? Nincs kikötés, hogy hol kell dolgozni, multinacionális vállalatnál is lehet? Csak az a lényeg, hogy fizessem az adót meg a tb-t?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!