Budapesti Gazdasági Egyetemről vélemények? Sajnos a Corvinus nem sikerült, pótfelvételin beadtam a BGE-re, de vagy újrafelvételizek a Corvinusra vagy átvetetem magam. Jöhet Corvinusról is vélemény :)
Hát nem tudom, milyen "álom" a korvó, de a világranglistán az 1201-1500. helyen áll, ami a béka segge alatt helyezés: [link]
Azt se tudom, Erasmusra egyáltalán lehet-e onnan menni a jövőben...
A BGE sem egy csúcsképzés. De. A PSZF (Pénzügyi és Számviteli Főiskola, annak a karnak az elődje, ahova most jársz), mindig is az ország #1 pénzügyi főiskolája volt, a fél gazdasági elit szó szerint ott végzett. Jó és elismert képzés, jó szakembereket képeznek ott. Olvass néha vezetői híreket (bankvezér kinevezéseket stb.), rengetegszer fogsz találkozni a BGE/PSZF nevével. Nem rossz a korvó képzése sem, még az is lehet, hogy hajszálnyival talán jobb is (ezt nem tudom megítélni), a korvó legfőbb előnye talán az, hogy kicsit jobb diákok járnak oda (mivel magasabb a pontszám), és ennek van egy kis hatása az oktatás színvonalára is. De a BGE semmiképpen sem "gagyi".
A BGE-ről is elmehetsz
- OTDK-ra
- szakmai versenyekre
- Big4-hoz vagy bármilyen nagyobb céghez gyakornoknak
- Erasmussal külföldre
- Utána ELTE vagy Corvinus Pénzügy mesterszakra
- ... vagy akár külföldi mesterszakra.
Most tényleg őszintén, szerinted ha jó tanuló vagy, esetleg van valami diákverseny eredményed is, multinál voltál gyakornok 1-2 évig, voltál kint külföldön fél-egy évet ösztöndíjon, vagy akár mesterszakon...
... akkor érdekelni fog bárkit, hogy te a BGE-re jártál és nem a Corvinusra?
7. "Azt tartják ugye a non plus ultra gazdasági egyetemnek."
Kik?
TDK-t mindenképp szeretnék tenni, és Cambridge C2 nyelvvizsgát is. Nyilván nem fogja érdekelni a munkáltatót, egy BGE-s is lehet hülye vagy egy korvós is.
Azt viszont elhiszem hogy az arcuk nagy lehet. Pillásom is a korvón végzett (nem is értettem miért pillázik ilyen diplomával), azóta kapott olyan munkát ami a végzettségéhez illik.
A korvón gazdaság pénzügyi és matematikai elemző akartam lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!