Most akkor hány kreditet vegyek fel?
Felvettek egyetemre éppen barátkozok a Neptunnal. Vannak ugye a következő tárgyak melyek ajánlott féléve az első. Azt olvastam hogy egy félévben olyan 30 kreditet szoktak felvenni. Most én itt összeszámoltam és ez 57 kredit. Ez azt jelenti hogy nem kell minden tantárgyat felvennem az első félévre amit a neptun ír hogy kötelező és az elsőre ajánlott?
Ha ez így van akkor honnan tudjam hogy melyiket vegyem fel?
Nálunk elsőben mintatanterv szerint (amit külön küldenek, nincs fent az egyetem oldalán, illetve ajánlott félév sincs a tárgyak mellé írva, üres az a mező) 17 kötelező kredit van, mert alig érnek 1-2 kreditet a tárgyaink, plusz vannak 0 kredites kötelező tárgyak is. Másik karon tanuló évfolyamtársaink 5 kreditet kapnak ugyanazért a tárgyért (tényleg egyezik az anyag), amiért mi 2-t.
Ehhez vettem fel még 3 kredit kötvált és 2 kredit szabvált, így volt 22 kreditem első félévben. Cserébe 4. évben már 35 lesz csak a kötelező.
57 kredit valószínűleg nem csak teljesíthetetlen, de nem is hiszem, hogy enged annyit felvenni, van ennek is egy felső határa, ha jól emlékszem nálunk 45 kreditet enged max. félévente.
Nos sikerült megtalálnom a minta terverv és mostmár értem a helyzetet + beszéltem hallgatókkal.
Köszönöm szépen mindenkinek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!