Melyiket jelöljem be?
Sziasztok,
Sajnos idén az álomszakom nem jött össze, de szeretnék tanulni, és képezni magam, így elmegyek 10 hónapos Okj képzésre, ami valamilyen szinten ehhez a szakhoz “tartozik”, tehát jövőre, mire elkezdeném az egyetemet lesz egy kis alapom..
Viszont egy ideje gondolkozom a pótfelvételin is, hogy szívesen tanulnék valamit egyetemen is addig az Okj mellett. Nagyon érdekel a jog, de emelt érettségim nincs töriből, csak németből, ami ide beszámítható lenne.
Három szak tetszene:
Egyik a Károlin a 2 éves felsőoktatási szakképzés (de ez gondolom nem ad diplomát)
Aztán az ELTE Igazságügyi igazgatási
illetve valahol a jogász képzés.
mivel csak egyet jelölthetek be, így nem tudom, melyik jó ötlet. Mindenképp levelezőt és önköltségeset szeretnék, mert az utóbbira nagyobb esélyem van, illetve levelező jobb nekem az Okj miatt.
Bárhova vennének fel, mindenképp befejezném a másik egyetem mellett is, de nem tudom melyik legyen.
Ha minden igaz, akkor jogászra lenne 344 pontom, az igazságügyire 357, és a sima jogira is ennyi..
Szerintetek melyiket kéne megjelölnöm ahova szinte biztos lehet, hogy felvesznek?
#23: Nem értelek. A felvi.hu-n a pótfelvételin meg volt hirdetve a szegedi gyógyszerész szak állami támogatással is. Még most is látható, ha megnézed:
#21 vagyok, ezt nem tudtam, de legalább így utábanéztél te is és megnyugodtál, hogy államira vettek fel.
Viszont én meg azt nem értem, hogy hogy maradtak még állami helyek? Én azért írtam kapásból, amit írtam, mert az volt bennem pár évvel ezelőttről, hogy pótfelvételire csak fizetős helyek maradtak mindig is. Hogy maradtak idén államik is? Azt gondolná az ember, hogy az állami elfogy, éy csak a fizetősökön marad néhány hely, ahol épp nem töltötték ki a keretszámot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!