A tanárok tulajdonképpen miért is elégedtlenkednek már hónapok óta?
Júniusban ugye tanévzáró értekezlet, utána ugye megy ezerrel az érettségi, ugye ezt is le kell zárni, majd évzáró ünnep.
Az ügyelet után aug 21 környékén már a következő tanévet kell elkezdeni szervezni. Aug végén pótvizsga, az is 2-3 nap. Az értekezleteken az újév órarendje van terítéken, hogy melyik tanárnak milyen preferenciái vannak, ugyanakkor az esetleges új kolegákat is meg kell ismerni.
Az esetleges osztályfőnökökre többletmunka is vár.
Utána ott atankönyosztás, a tananyag átbeszélése, a tanévre vonatkozó elvek meghatározása.
És csak ezek után jöhet szept 1....
11.
Főleg általános iskolákban megterhelő az érettségiztetés...
Az írásbelik meg amúgy is még a tanév idején vannak.
"21 nap alapszabadságuk+25 nap pótszabadságuk van. Gyerekszabadság nélkül."
. Ja, csak ott a probléma, hogy:
- nem veheted ki év közben. Szóval ha bármilyen jelentős esemény lenne (nekem például az unokatestvéremnek pénteki napon volt esküvője, amiről így lemaradtam), akkor arról le kell mondanod
- a szabadság alatt vannak a kötelező továbbképzések. Hiába a munkakörhöz tartozó feladat, elmegy rá a szabadságod
- elsősorban általános iskolában, kötelező néhány hetet bevállalni napközis táborra. Kitalálhattad: ez is a szabadság alatt. Persze jár plusz pénz, de röhejes összeg
- részben ez ellensúlyozza a kirándulásokat év közben, pl. egy gólyatábort, ami egy rendes munkahéten pénteken kezdődik és vasárnap délutánér véget, de a munkaidő nyilvántartás szerint Te azon a héten is csak öt napot dolgoztál, vagy csak vegyünk egy késő estig tartó programot (pl. szalagavató)
Lehetne még sorolni.
"Miközben a valóságban június elejétől jóformán már semmilyen komolya tanulás nincs, csak osztálykirándulás, meg "projekthét", meg hasonló kamuzások."
. Attól az még munka. És sokkal fárasztób, mint pl. amit én informatikusként művelek.
6-os vagyok, pályaelhagyó tanár vagyok, és van 2 gyerekem is, szóval én tudom miről beszélek.
Nálunk az érettségi az érettségi időszak utolsó hetében volt, mert akkor már nem voltak ott az alsóbbéves diákok, és nem zavarták a szóbeliket. Júliustól tudtam elmenni szabira.
Az általános iskolában meg egész júniusban tábor/ügyelet van. Sokkal nehezebb egy tábort összerakni, mint egy szakos órát elhihetitek.
De amúgy miért is vita tárgya ez? Amiatt a plusz 10 nap miatt szerintetek jogos, hogy nettó 250-et keres egy diplomás ember, aki a gyermekeinket neveli?
Jajj, de büszkék magukra ezek a pályaelhagyó tanárok. Gondolom a gyerekeknek is azt tanítottátok, hogy ne álljanak ki magukért, hanem meneküljenek a problémáik elől.
A másik, Európában nálunk a legalacsonyabbak a fizetések, de hirtelen a tanárok fizetését emeljük az ötszörösére, mindenki más meg pusztuljon meg? K#rva nagy változtatások kellenek ebben az országban, és nem csak egy területen.
Érdekes egy hozzáállás.
1. ha marad a pályán, akkor milyen balek, miért nem áll fel.
2. Ha próbál kiállni a jogaiért, miért tüncikézik, mit rinyál, amikor milyen jó a tanároknak.
3. Ha feláll, és elmegy, akkor meg menekül.
Most akkor szerintetek mi a fenét kéne csinálni?
Pont ezért megy el, aki tud, az ilyen emberek miatt. Mert a tanár a hibás mindig mindenért. Azért, hogy a gyerekek nem akarnak tanulni, azért, hogy az oktatási rendszer romokban, a tananyag elavult, azért is ő a hibás, hogy nem fizetik meg.
Hogy nem áll ki magáért? Elég sokáig tüntettek, de már az itteni kommentekből is látszik, hogy mennyire állt melléjük a társadalom. Egy fecske nem csinál nyarat.
Egyébként meg azt tanítom a gyerekemnek, hogyha valahol nem becsülik meg, keressen jobb helyet. Te mit tanítasz? Hogy hogyan kell köpködni a másik emberre?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!