Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A tanárok tulajdonképpen...

A tanárok tulajdonképpen miért is elégedtlenkednek már hónapok óta?

Figyelt kérdés
Már nagyon idegesítő az egész sztori, csak azt nem tudom mi az oka a lázongásuknak vajon,amikor például egész nyáron fizetett szabadságon vannak, a bérük szerintem több mint jó, van fedél a fejük felett stb. Tényleg nem értem az okot, valaki írja már le légyszi.

2023. júl. 31. 17:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
82%

Júniusban ugye tanévzáró értekezlet, utána ugye megy ezerrel az érettségi, ugye ezt is le kell zárni, majd évzáró ünnep.

Az ügyelet után aug 21 környékén már a következő tanévet kell elkezdeni szervezni. Aug végén pótvizsga, az is 2-3 nap. Az értekezleteken az újév órarendje van terítéken, hogy melyik tanárnak milyen preferenciái vannak, ugyanakkor az esetleges új kolegákat is meg kell ismerni.

Az esetleges osztályfőnökökre többletmunka is vár.

Utána ott atankönyosztás, a tananyag átbeszélése, a tanévre vonatkozó elvek meghatározása.

És csak ezek után jöhet szept 1....

2023. júl. 31. 20:00
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

11.

Főleg általános iskolákban megterhelő az érettségiztetés...

Az írásbelik meg amúgy is még a tanév idején vannak.

2023. júl. 31. 20:22
 13/18 anonim ***** válasza:
56%

"21 nap alapszabadságuk+25 nap pótszabadságuk van. Gyerekszabadság nélkül."

. Ja, csak ott a probléma, hogy:

- nem veheted ki év közben. Szóval ha bármilyen jelentős esemény lenne (nekem például az unokatestvéremnek pénteki napon volt esküvője, amiről így lemaradtam), akkor arról le kell mondanod

- a szabadság alatt vannak a kötelező továbbképzések. Hiába a munkakörhöz tartozó feladat, elmegy rá a szabadságod

- elsősorban általános iskolában, kötelező néhány hetet bevállalni napközis táborra. Kitalálhattad: ez is a szabadság alatt. Persze jár plusz pénz, de röhejes összeg

- részben ez ellensúlyozza a kirándulásokat év közben, pl. egy gólyatábort, ami egy rendes munkahéten pénteken kezdődik és vasárnap délutánér véget, de a munkaidő nyilvántartás szerint Te azon a héten is csak öt napot dolgoztál, vagy csak vegyünk egy késő estig tartó programot (pl. szalagavató)

Lehetne még sorolni.

"Miközben a valóságban június elejétől jóformán már semmilyen komolya tanulás nincs, csak osztálykirándulás, meg "projekthét", meg hasonló kamuzások."

. Attól az még munka. És sokkal fárasztób, mint pl. amit én informatikusként művelek.

2023. júl. 31. 20:37
 14/18 anonim ***** válasza:
#12: pótvizsgák augusztusban vannak. Termek kipakolása stb., viszont van általános iskolában is, de vicces, hogy mennyire büszke vagy magadra, amiért rámutattál, az általános iskolákban nincs érettségi... :D
2023. júl. 31. 20:38
 15/18 anonim ***** válasza:
76%

6-os vagyok, pályaelhagyó tanár vagyok, és van 2 gyerekem is, szóval én tudom miről beszélek.

Nálunk az érettségi az érettségi időszak utolsó hetében volt, mert akkor már nem voltak ott az alsóbbéves diákok, és nem zavarták a szóbeliket. Júliustól tudtam elmenni szabira.

Az általános iskolában meg egész júniusban tábor/ügyelet van. Sokkal nehezebb egy tábort összerakni, mint egy szakos órát elhihetitek.

De amúgy miért is vita tárgya ez? Amiatt a plusz 10 nap miatt szerintetek jogos, hogy nettó 250-et keres egy diplomás ember, aki a gyermekeinket neveli?

2023. aug. 1. 11:41
 16/18 anonim válasza:
21%

Jajj, de büszkék magukra ezek a pályaelhagyó tanárok. Gondolom a gyerekeknek is azt tanítottátok, hogy ne álljanak ki magukért, hanem meneküljenek a problémáik elől.

A másik, Európában nálunk a legalacsonyabbak a fizetések, de hirtelen a tanárok fizetését emeljük az ötszörösére, mindenki más meg pusztuljon meg? K#rva nagy változtatások kellenek ebben az országban, és nem csak egy területen.

2023. aug. 2. 15:16
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
16. Nem büszkék, hanem el vannak keseredve. Miért is? Nem csak a fizetések miatt, hanem az oktatás állapota miatt is. De ehhez a problémához neked fel kellene nőni, addig nincs értelme erről veled beszélni.
2023. aug. 2. 15:42
 18/18 anonim ***** válasza:

Érdekes egy hozzáállás.

1. ha marad a pályán, akkor milyen balek, miért nem áll fel.

2. Ha próbál kiállni a jogaiért, miért tüncikézik, mit rinyál, amikor milyen jó a tanároknak.

3. Ha feláll, és elmegy, akkor meg menekül.

Most akkor szerintetek mi a fenét kéne csinálni?

Pont ezért megy el, aki tud, az ilyen emberek miatt. Mert a tanár a hibás mindig mindenért. Azért, hogy a gyerekek nem akarnak tanulni, azért, hogy az oktatási rendszer romokban, a tananyag elavult, azért is ő a hibás, hogy nem fizetik meg.

Hogy nem áll ki magáért? Elég sokáig tüntettek, de már az itteni kommentekből is látszik, hogy mennyire állt melléjük a társadalom. Egy fecske nem csinál nyarat.

Egyébként meg azt tanítom a gyerekemnek, hogyha valahol nem becsülik meg, keressen jobb helyet. Te mit tanítasz? Hogy hogyan kell köpködni a másik emberre?

2023. aug. 3. 15:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!