Felvettek Szegedre szociálpedagógiára, lehetséges szorgalommal és jó tanulmánnyal gyógypedagógiára váltani időközben?
A kettő szak nagyon közel van egymáshoz, első helyen gyógypedagógiát jelöltem meg, de csak a második helyre vettek fel, ami pedig a szociálped.
Hatalmas önszorgalommal van rá lehetőség egyáltalán, hogy szakok között váltson az ember?
Előre is köszönöm a válaszokat!
"Hatalmas önszorgalommal van rá lehetőség egyáltalán, hogy szakok között váltson az ember?"
Ez nem önszorgalom kérdése, hanem hivatalos felvételi eljáráshoz kötött a váltás. Csak úgy nem lehet ugrálni a szakok között. Egyébként pedig nem értem minek jelölsz be második helyen olyan területet amit nem tanulnál szívesen... Most vagy elkezded a szociálpedagógiát és elpazarolsz 2 félévet az állami ösztöndíjaidból (ha arra jutottál be) valamint 1 évet az életedből vagy nem iratkozol be és jövőre újra próbálod, esetleg a gyengén sikerült érettségiket megismétled vagy szerzel plusz pontot pl: nyelvvizsgával. Én az utóbbit választanám de ez csak a személyes véleményem.
Más képzési területek között nem lehet szakot váltani, márpedig a gyógyped. a pedagógusképzéshez, a szociálped. pedig a társadalomtudományokhoz tartozik. Úgyhogy ez nem a szorgalmadon múlik.
"A kettő szak nagyon közel van egymáshoz"
Ez amúgy nem igaz, de mindegy, a kérdés nem erre irányult.
Nem.
Ha nem akarsz szocpedre menni, akkor ne iratkozz be és jövőre csak gyógypedet jelölgess, addig meg szerezz plusz pontokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!