Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi értelme van a 4-5 éves...

Mi értelme van a 4-5 éves gimnáziumi képzéseknek?Miért ne lehetne 3 év?

Figyelt kérdés

Nyilván, lehet ezt magasztosan ideologizálni, mint "tudásszomj" és hasonlók meg tenni az agyunkat, de az egyetemre jelentkező emberek kb 2/3-a azért jelentkezik,hogy a jövőben kényelmes szellemi állása legyen, országos átlag feletti bérrel.

Ez alól kivételek, akik természettudományos, orvosi pályára akarnak menni.Ők más kategória, de nem ők a többség.

Nyilván, ezt sokan nem mondják ki, meg önmaguknak is letagadják, de így van.Nálam az a különbség,hogy nem tagadom le.Ha megkérdezik, miért diplomáztam, azt mondom azért, mert jó szellemi pozíciót, meg jó fizetést akartam.

Ezért is tartom teljesen feleslegesnek a 4-5 éves gimnáziumi képzéseket.

Bőven elég 3 év alatt felkészülni az érettségire.

Adja ki az oktatási minisztérium a követelményeket és kész.Nem kell ilyen tanterv meg olyan tanterv.A tanárok individuális tempójukban feltudják készíteni rá a diákokat 3 év alatt.Aztán, mehetne 1 évvel korábban egyetemre és ha ügyes,nem csúszik, már 20 évesen lenne egy BSC diplomája és beléphetne a munkaerőpiacra.

Levelezőn meg mehet az Msc.

2023. júl. 22. 18:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
48%

Én se értem, én pl érettségit estin csináltam meg, 3 év alatt. Ugyanazt az érettségit kaptuk mint a rendes diákok, illetve ugyanazt az érettségit írtuk, csak épp nekünk heti 2x5 órában adták le az anyagot.

Innen nem igazán értem hogy mire kell a 4-5 év és a napi 5-8 óra, ha egyszer így is lehet.

2023. júl. 23. 05:03
 12/13 anonim ***** válasza:
84%

Könyörgöm, ne akarjuk már 16 évesen, hormonok által vezérelt éretlen aggyal megmondani, mi kell nekünk az elkövetkezendő életre évtizedekre vetítve...

Annyi diszciplina van, és sokhoz annyira éretlen egy 15-16 éves agy, hogy nem megoldható, hogy a közoktatás 16 évesen véget érjen. Nem véletlen a 18... Pszichológiailag, szociológiailag egyaránt fontos, hogy ne rövidüljön le.

Max akkor lenne értelme, ha 16 évesen kiszórnák az összes olyat, aki csak melegedni jár be, mondván, nem tankötelesek, és a tanulni akarókkal kicsit komolyabban tanulnának. Ez ettől még közoktatás lenne, csak megszabadulnak azoktól, akik zavarják az oktatást..

A szakokkal meg lehet differenciálni, de mindamellett, hogy specializálódsz valamire, kell még mozogni, illik a matek alapdolgaival, az irodalommal, történelemmel stb. tisztában lenni, és minthogy ezt nem mindenki tudja még, nem árt mindenkinek biztosítani a terepet.

Nem kifejezetten jogos a felvetés, inkább csak dühös

2023. júl. 23. 06:42
 13/13 anonim ***** válasza:
66%
"16 évesen bőven be lehetne fejezni az általános képzést" És ezzel kapásból még tovább butulna a társadalmunk.
2023. júl. 24. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!