Mi a legjobb tanulási tippjeitek, tanácsaitok?
Most Szeptemberben leszek 11.-es, és mindenféle képpen maximalista szeretnék lenni hogy a továbbtanulásban nagyon tág választékom legyen.
Előre is köszönöm 😊
Éjszaka aludni kell.
Mindig csodálkoztam, hogy az osztálytársaim éjjel 2-ig, 3-ig tanulnak. Nem értettem, hogy mit, mert én este 10-kor már ágyban voltam, és kitűnő tanuló voltam, ők meg ... lol
Köszönöm a válaszokat 😊 Figyelembe fogom őket venni.
3.-as
Körülbelül 15, 14-kor értél haza és tanultál pl. 3-4 órát , vagy csak amíg meg nem értetted?
1. Lelkigyakorlat
2. Időgazdálkodás (egyetemi anyagok a neten)
3. Kérdezés tudománya, mind mapping, pqrst stratégia stb.
Sport valóban szükséges, illetve a megfelelő étkezés, folyadékbevitel, ürítés, 7-8 óra alvás, megfelelő öltözködés.
Az alvás tényleg nagyon fontos a koncentráció, memória szempontjából is! Én is azt ajánlom, hogy figyelj oda rá.
Rengeteg módszer van, nehéz olyat ajánlani, ami mindenkinek beválik, és tárgyanként is eltérő lehet, hogy mi a legjobb.
Amit én nagyon szerettem egyetemen: szókártyák (anki, quizlet stb. appokon), megpróbálni megtanítani valakinek, gondolattérképek, videók, több forrás használata (érdekesebb, illetve nagyobb az esély hogy valamelyikből megérted az anyagot).
És a szünetek is nagyon fontosak (szellőztetés, vízivás!), ha nagyon szenvedős tárgy, akkor 20-25 percenként 5 perc szünet, ha szívesen tanulod, akkor pedig kb. 35-50 percenként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!