Az óraadó tanárokra most milyen jogszabály vonatkozik?
Olvastam az új státusztörvényt, és nem nagyon részletezi az óraadókat. De ha mondjuk azt vállalja a tanár, hogy ő heti 5 órát tart meg, akkor csak arra a 5 órára kell bemenni, vagy ő is berángatható helyettesíteni, meg mindenféle egyébre?
Ezer éve csináltam egy tanári diplomát, és lenne kedvem kicsit tanítani, de a főállásom mellett nagyon sok időm nincs. Esetleg egy 1. órát tudnék megtartani, tehát egy osztály belefér. Hajlandók lennének az órarendet úgy összeállítani, ahogy nekem jó? Elég sok iskolába keresnek most tanárt a környéken, és szívesen csinálnám. A pénz annyira nem is érdekel, de tudom, hogy egy osztállyal nagyon nincsenek kisegítve.
Ha bemegyek egy iskolába ezzel az ötlettel, körberöhögnek?
Az óraadó tanárnak annyi dolga van, hogy a szerződött órákat megtartja. Más feladata nincs.
Kérdezd meg az igazgatót!
A kérdés inkább az, hogy vajon meg lehet-e oldani azt, hogy csak 4-5 órád legyen, az is mind 1. Miért érné meg a suliknak, hogy csak 1 osztály tanítására keressenek egy olyan tanárt, aki csak 4-5 órát tart?
Szóval inkább közgazdaságilag lehet ez gond.
2-es, igen, nyilván ez csak végső megoldás lehet. De a lányom sulijában pl. 2 éve 8 különböző tanár tartotta a magyart, mert nem találtak senkit, és a környező iskolákból hívtak át tanárokat. Innen is jött az ötlet.
Az iskolának természetesen az lenne az ideális, ha találnának egy főállású tanárt, vagy max 2 db óraadót.
Hát, figyelj... Én erre azt tudom mondani, hogy csináld, és megtudod. Itt a gyakorin nagyon sok besavanyodott, életben csalódott ember van, akik nyilván azt mondják, hogy felejtsd is el, de ez egy olyan dolog, hogy ha az ajtón nem engednek be, be lehet mászni az ablakon is. Kérdezz körbe, aztán meglátod.
Mondjuk most őszintén szólva szerintem nem a legalkalmasabb idő óraadónak lenni, mert még annál is később omlik össze ez a rendszer. Az lenne a legjobb, ha minél nagyobb lenne a tanárhiány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!