Kitüntetéses diploma tévesen - mit tegyek?
Pedig egészen egyértelműen ki kell derülnie a TVSZ-ből, hogy hogy áll össze. Nálunk a kötelező és kötelezően választható tárgyak végső eredményének kreditekkel súlyozott átlaga, a komplex vizsga jegye kétszeres súllyal, és a védés eredménye adja átlagolva.
Nem értek egyet azzal, amit írsz (hogy hasonlóan nehéz lenne megszerezni), nekem is kiváló volt a diplomám és igen messze voltam a kitüntetésestől, voltak hármasaim, ketteseim is, buktam is később javított vizsgát, tárgyújrafelvételem is volt. Nálunk, ha az indexbeli jegyeid átlaga 4.2, a komplex és a záró pedig jeles, akkor már megvan a 4.8-as átlag. Ez a 4.2-es leckekönyvi átlag 30+ tantárgyból kell összejöjjön a 7 félév alatt. Bőven össze lehet hozni úgy is, hogy becsúszik jópár rosszabb jegy, akár bukás és javítás is.
Ráadásul a kitüntetéses diplomához az is kell, hogy soha ne ronts el nagyon egyetlen vizsgát sem, mert egy később javított bukás is elég ahhoz, hogy ne legyen meg. Nem elég átlagosan jónak lenni.
Bocs kérdező az offért.
"Pedig egészen egyértelműen ki kell derülnie a TVSZ-ből, hogy hogy áll össze"
Jól van nagyokos, szted nem megnéztem?
"Nem értek egyet azzal, amit írsz"
Kit érdekel, hogy egyetértesz-e? XD
"Bőven össze lehet hozni úgy is, hogy becsúszik jópár rosszabb jegy, akár bukás és javítás is"
Jaja, azért volt nálunk kevesebb kiváló, mint kitüntetéses. Vicc, hogy minden évben kb 120 főből van vagy 15 kitüntetéses, és vagy 4-5 kiváló. Hagyd már ezt a bullshitet. Nálunk pl. szabályzat szerint kitüntetéseshez nincs is konkrét átlag előírva, csak annyi, hogy 4-estől rosszabb sose legyen egy félévre, a zv-d legyen ötös, és 3-as a legrosszabb vizsgajegyed. Vagyis, technikailag, ha ezekkel a feltételekkel 4-es átlagod van, a zv-d ötös, akkor ezt összeadva 4,5 átlagod van, mert a teljes tanulmányi átlahodra kapott szám, és a zv jegye adja az átlagot, vagyis 4+5, ami már felfele kerekítve jelesnek számítana, csak mivel megfelelsz a feltételeknek, kitüntetésest írnak, míg a kiválónál viszont ténylegesen kell, hogy összesítve 4,81 felett legyen az átlagod. Szóval nehezebb állandóan az átlagot tartani ilyen magas szinten, mintsem arra ügyelni, hogy 3-astól rosszabb jegy ne lehyen, és csak egy 4-es minimum átlagot tartani. Szóval nálunk pl. a számok is jól mutatják, hogy könnyebb kitüntetésesnek lenni, mint kiválónak, ezért van minden évben több kitüntetéses.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!