Milyen a jogász szak a Debreceni Egyetemen?
Szinte csak rosszat hallottam, olvastam DE-ÁJK jogász szakáról. Tényleg ennyire rossz? Tényleg ennyire teljesíthetetlen? Tényleg inkább megbuktatni próbálnak a vizsgákon? Ha van erről véleményed, tapasztalatod, akkor szívesen meghallgatnám.:)
Esetleg vannak ellenvélemények, volt akinek ez a szak inkább egy pozitív élmény volt?
A válaszokat előre is köszi!
Annyira rossz, hogy nem is kap diplomát senki!
"Tényleg inkább megbuktatni próbálnak a vizsgákon?"
Igen, mert nagyon féltékenyek a született zseni diákokra!
Ne menj oda, mert amennyi eszed van, rád is féltékenyek lesznek!
Hát nem tudom, hogy ki milyen statisztikát olvasott. Színvonalban vidékiek közül lehet, hogy nem a debreceni jogász képzés van a köztudatban, viszont csak néhány apróság, döntse el mindenki, szerinte mennyire könnyű vagy nehéz.
Debreceni Egyetem jogász szak római jog 1-2 követelmények: zh és jogesetmegoldás az aláírásért. Pontlevonásos egyebként, tehát rossz válasz minusz pont. Mindezt egy aláírásért, míg más egyetemen az aláírás alanyi jogon jár mindenkinek. Vizsgán olyan 110-190 beugrót tanulj meg, meg vagy 80-90 tétel. Máshol beugró sincs, és valahol írásbeli tesztes vizsga van római jogból, 50% felett kettessel. Itt szóbeli, és komolyan is veszik. Mindez egy tárgy. Ugyanígy egy jogbölcseletből is zh az aláírásért, szóbeli vizsga. Büntető, polgári szintén beugrók, zh az aláírásért. Munkajogból több zh is van, beadandó stb. az aláírásért. Még itt nem tartok, úgy tudom, hogy tételek sincsenek, akárhonnan kérdezhetnek az anyagból össze vissza, és apró részletekre.
Szóval döntse el mindenki magában, hogy könnyű-e vagy nehéz, máshol vannak-e ilyen elvárások.
"Az aláírás meg sehol nem jár alanyi jogon senkinek, vagy max. nagyon kevés jogi karon,"
Pedig rohadtul alanyi jogon jár több jogi karon pl. pont római jogból is. Miskolci tematikát néztem, ott pl. írja, hogy automatikusan megkapják tárgyfelvétellel. Sőt, ami nekem fura volt, gyakorlatra is azt írja, hogy akik a zh-t megírják, EREDMÉNYTŐL FÜGGETLENÜL megkapják az aláírást. Persze nyilván a sikeres gyakorlathoz el kell érni a minimumot, csak mégse mindegy, hogy külön aláírás, vagy ha megvan már egyben aláírás és teljesítés is.
Ja és 50% felett kettes, Debbe asszem 60%-tol kettes sok tárgy.
Károlin meg írásbeli vizsgát ír.
Nyilván egy ELTE meg Pázmány más kategória, viszont vidékiek közül a Debreceni nagyon is erős követelmenyekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!