BGE, KRE ! Mik a tapasztalataitok ezekkel az egyetemekkel?
Sziasztok!
Egyetem valasztas elott allok, es erdeklodnek, hogy akik a Budapest Gazdasagi Egyetemre es Karoli Gaspar Reformatus Egyetemre jarnak, mik a tapasztalataik? Szeretnek oda jarni? Milyenek a tanarok, az egyetem kornyezete? Illetve mennyire hatekonyan adjak at a tananyagot a pedagogusok?
Orakrol szolo velemeny fokepp penzugy es szamvitelesek, es gazdalkodas es menedzsmentesek erdekelnenek.
De nagyon orulok ha mas is ir!
Koszonom szepen elore is :)
A BGE egy olyan középszerű egyetem, bár inkább főiskolának mondanám. Amikor én jártam, a színvonalhoz képest viszonylag nehéz / szivatós volt. Ez alatt azt értem, hogy miközben egy “rendes” egyetemen zokszó nélkül feladnak 2-3 angol nyelvű könyvet olvasni + cikkeket + komoly tudományos diskurzus folyik a hallgatók és oktatók között; a BGE inkább favágás. Vékonyabb (esetenként saját) könyvekből tanultunk, nem volt se cikk se diskurzus, viszont a tankönyvek apró betűjéből szopattak.
A rossz és jó tanárok aránya ugyanaz, mint más hasonló középszerű egyetemen.
Viszont így, hogy eltelt 20 év a végzés óta, azt kell mondjam, hogy úgy tűnik, kb. ez a leghasznosabb / legértékesebb diplomám, illetve hogy amiket tanítottak, azóta is nagyon hasznosnak bizonyult. És nem csak kis magyar cégeknél, hanem nemzetközi viszonylatban, nagy multiknál. Azóta továbbképeztem magam, de a BGE-s alapdiplomám előnyeit azóta is élvezem.
Így mindent egybevetve ajánlom a BGE-t, szerintem egy remek főiskola. Azzal a megkötéssel, hogy ha tudományos ambícióid is vannak, akkor inkább menj alk. közgázra a Corvinusra (ha a közgazdaságtan érdekel), vagy ha például a marketingtudomány érdekel, akkor vegyél fel a BGE kermark mellé valamilyen rendes egyetemi szakot is (pszichológia, szociológia vagy matek, ha a matek vonal érdekel).
Ha viszont “csak” dolgozni szeretnél vele, akkor erre tökéletes a BGE, csak arra figyelj, hogy minél előbb keress gyakornoki programot minél erősebb helyen (nagy multinál), versenyezz, menj ki Erasmussal, szóval nyomd ezerrel. És akármelyik szakra jársz is, utána nyomj egy erős numerikus mesterszakot, például survey statisztika, üzleti adatelemzés, pénzügy vagy hasonló.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!