Jelentkezhetek gazdaságtudományi karra, ha matekból fel vagyok mentve?
Sziasztok, nagy almom h területi vezeto legyek egy multinál. Oda Pedig GTK-s végzettséget várnak el. A baj csak az h matekbol fel vagyok mentve. Van így esélyem?
Természetesen összeadni kivonni szorozni tudom sőt van is egy szakmám amihez kellett közgazdaságot tanulni. Van így esélyem? Bemegyek én az egyetemre és megmondom h elhivatott vagyok meg h megtanulom én barmit, addig nem jövök el meg fel enm vesznek. Csak matek van a gtk karon? Mesélnetek erről picit? Köszönöm.
Van kimondott matek is a közgazdasági szakokon, de ezenfelül a gazdasági tárgyak jó része is kőkeményen és bőségesen használ alkalmazott matematikát. Diszkalkuliával szerintem teljességgel lehetetlen ezeken a vizsgákon átmenni. Még a nem gazdaságtudományi szakokon oktatott közgazdaságtani tárgyak teljesítése is hatalmas kihívás egy diszkalkuliásnak, a gazdaságtudományi karokon pedig egy diszkalkuliás szerintem bizonyos közgazdasági tárgyaknál totálisan esélytelen. Még olyan végzett matektanárt is ismerek, aki levelezőn közgazdaságtudományi karon tanul, s neki sem sikerült minden számolós vizsga! Érteni és alkalmazni kell ugyanis a függvényeket, a mennyiségek közötti összefüggéseket. Hogy elhidd, nem a levegőbe beszélek, lapozd végig az alábbi mikroökonómia jegyzetet, és mérd fel, mennyi esélyed volna mindezt mélységében megérteni, megtanulni és számításos feladatokban egy vizsgán alkalmazni:
"annyian elvégeztek már ezt a szakot"
És tudod hányan nem? Mellesleg az is érdekes kérdés lenne hohy vajon azok közül akik elvégeztek egy gtk szakot, hányan voltak felmentve matekból..vagy hogy közülük hányan tudnak ragozni helyesen.
Az ilyen szakok nem jók semmire. Akkor már jobban jár, ha végigbukdácsolja a közgázt
Köszönöm mindenkinek a választ, természetesen mindenkinek zöldet adtam.
Területi vezetőknek elvárás, hogy valami gazdaságtudományi diploma legyen.
Köszönöm hogy ennyien válaszoltatok, erre való tekintettel meg kell, hogy említsem, hogy én már 25 éves vagyok. Jelenleg is vezeto beosztásban dolgozok, kötetlen munkaidőben, van 2 szakmám. Ezelőtt is vezeto beosztásban voltam. A kapcsolat nem akadály.
Szégyelltem, hogy nincs érettségim, ezért beiratkoztam estire :D
Jovore fogok érettségizni nagyon tanulok de magekbol fel vagOk mentve , meg anno felmentettek mikor nappalira jártam .de az osztályban a 13 főből 10 fiatal volt és szinte mindenkinek vannak egyetemi tervei , húznak magukkal.
Rengeteg ismerősöm van, kiépült kapcsolatrendszer, nem akadály a protekció, csak egyszerűen ez a feltétel. Ha van esetleg más infotok ezzel a. Munka körrel v hogy mit fogadnak meg el hogy területi vezeto lehessek megköszönöm. ;) :D
Én is “matekozok” napi szinten vezetőként sajnos szóval itt nyilván nem lobogtathatom h fel vagyok mentve mindent megtanultam amit kellett :) ezért gondoltam h nekem a GTK… 😀
Nincs valami alap szak ami ne olyan kemény ad egy gazdasági diplomát és kesz , nem nyuznak? Azt is levelezon / estin végeznek az egyetemet is, nekem úgyis csaj a papír kell és igen ilyen b média meg ilyen szakokkal semmit sem erek :D
#12,#13!
Külön köszönöm a válaszod! Ertettem én, hogy jó szándékból írtad, amit írtál. Tényleg nagyon köszönöm;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!