Herpetológus szeretnék lenni. Milyen egyetemet, képzést kell hozzá elvégezni(Magyarországon)?
Szerintem konkrétan herpetológiát majd akkor tudsz választani, ha a doktoridat csinálod...
Addig biológus alap és mesterképzés, de már itt elkezdhetsz a hüllők/kétéltűek felé orientálódni, pl. a szakdolgozati témád megválasztásával.
Sajnos az állatorvosira és a zoológusra is csak biosz-kémiával lehet menni, a fizikát nem fogadják el.
Szerintem ha mindenképp ezt szeretnéd és anyagilag belefér, akkor érdemes egy picit küzdeni a kémiával, főleg ha azért nem megy mert szar tanárotok van. Vannak nagyon jó online kurzusok (Magistert kifejezetten tudom ajánlani) amik az alapoktól felkészítenek az emelt érettségire (zoológiára pedig nem is kell emeltet tenni, elég a középszint is). Aztán ha esetleg mégse sikerül jól a kémia, akkor a biosz alapszakra tudod vinni akár a közép matekot is.
Abszolút időben vagy, akár egy év alatt is simán fel lehet készülni egy emelt érettségire.
Hát ugye ez a zoológus szak idén indul először, így túl sok tapasztalat még nincs vele. De a számok alapján úgy néz ki, hogy összesen kb ugyanannyian jelölték meg mint tavaly az ATE-bioszt, viszont első helyre majdnem fele annyian írták, szóval sokaknak ez inkább egy B terv. Szerintem még a legtöbben idegenkednek tőle, de nem feltétlenül az angol miatt, hanem mert ez egy teljesen új szak Magyarországon.
Ha külföldön tervezed a jövődet, akkor egyértelműen hasznos, hogy angolul folyik az oktatás, hiszen így rá vagy kényszerítve, hogy megtanuld az angol szaknyelvet és aktívan használni is kell.
Meg ami még nekem nagyon tetszik az ELTE-biosszal ellentétben, hogy ide csak 35 főt vesznek fel, így sokkal személyreszabottabban lehet majd dolgozni.
(Egyébként én ide tervezek menni, úgyhogy ha minden jól alakul és felvesznek, akkor majd jövőre megírom, hogy jó döntés volt-e. :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!