Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az orvosira 2024-től pofára...

Az orvosira 2024-től pofára fognak felvételiztetni?

Figyelt kérdés
Idén leszek 27 éves, kíváncsi vagyok, hogy amennyiben megírok egy 90%-os érettségit mindkét tárgyból, a bioszból és a kémiából is (van egy C1-es nyelvvizsgám is), akkor vajon mi alapján adják még azt a plusz 50 pontot a felvételin? Számításba vehetnék esetleg a koromat, és emiatt nem vennének fel? Ez egy picit igazságtalannak tűnne, ha az eredményeim meg amúgy jók.

2023. máj. 13. 22:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Még be se vezették és élesben ki se próbálták a rendszert, te máris azt mondod rá hogy diszkriminatív. Szerinted ezzel nincs baj?

2005-ben a hozzád hasonlóak az előző rendszerre mondták azt hogy jó és minek a változás.

Ha félsz egy szóbeli beszélgetéstől akkor biztos hogy neked való az orvosi? Maga az egyetem jóval szresszesebb lesz majd.

2023. máj. 14. 16:38
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
A felvételi vizsga gyakorlatilag eldönti az esélyeke Mt és a pontokat.Minden egyetem saját szisztéma alapján ad intézményi pontokat, ez nem egységes. Az életkor nem számít, ez lényegtelen.
2023. máj. 14. 17:11
 13/14 A kérdező kommentje:
11: nem, nem azt mondtam hogy diszkriminatív, hanem azt, hogy abban az esetben lenne diszkriminatív, ha szimpátia és kapcsolati tőke alapján válogatnának, ami egyáltalán nem objektív (kb. mint a kommunizmusban).
2023. máj. 14. 17:31
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
13. Lesz olyan is! Vannak dolgok, amik nem változtak.
2023. máj. 14. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!