Oldboy hogy van ez a törvény az ingyenes egyetemmel hogy utána kötelezően Magyarországon kell dolgozni évekig vagy mi?
Figyelt kérdés
2023. máj. 10. 08:52
1/15 anonim válasza:
Nem kell évekig dolgoznod.
Az államilag támogatott félévek feltétele, hogy a képzési idő kétszeresét Magyarországon dolgozod le, de természetesen vissza is fizetheted a képzési költséget. Tehát hogy „kell”, az erős túlzás, ez inkább egy lehetőség.
2/15 A kérdező kommentje:
Magyarországon bárhol tehát a lényeg hogy itt fizessek adót? Akár egyéni vállalkozóként is ledolgozható?
2023. máj. 10. 10:48
3/15 anonim válasza:
Igen, akár vállalkozóként is ledolgozhatod, nem kell munkavállalónak sem lenned. Ha pedig úgy dolgoznál, hogy nem fizetnél adót (mert mondjuk valami miatt az adott tevékenységi kör adómentes), akkor is beleszámolódna.
4/15 A kérdező kommentje:
Pl mert 25 év alatti vagyok?
2023. máj. 10. 11:52
5/15 anonim válasza:
Igen, akkor sem adózol, igaz, akkor csak az SZJA-mentességed van meg.
6/15 anonim válasza:
Jó nagy marhaságokat írtak előttem.
A képzési idővel megegyező számú félévet /1 félév=150 nap/ kell itthon ledolgozni 20 éven belül. Lehetsz magán vállalkozó is, akkor a tb járulék fizetése alapján fogják számítani a napokat. Ha eltelik a 20 év, megnézik, hogy mennyit dolgoztál itthon és aszerint kell fizetni vagy sem. Addig nem lehet fizetni sem!
7/15 A kérdező kommentje:
És ha valaki meghal akkor az örökösei szívják meg?
2023. máj. 10. 15:00
8/15 anonim válasza:
7. Nem, mivel a támogatás személyhez kötött és a hagyatékot nem terheli.
9/15 A kérdező kommentje:
És ha valaki diákmunkát végez Egyetem alatt, vagy esetleg vállalkozó, az befolyásolja ezt?
2023. máj. 10. 16:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!