Melyik tantárgy volt az, amelyet egyáltalán nem szerettél általános vagy középiskolában és miért pont azt nem?
Tanár miatt utáltam a biológiát és a fizikát. A bioszok szörnyen unalmasak voltak, minden óra egyforma volt, a tanár is olyan volt, mint valami robot, csak mondta és mondta az anyagot, még hangsúlyozni sem hangsúlyozott, szörnyű volt.
A fizika... Ott a kedves tanár úr azt hitte, hogy egyetemen oktat. Ezt nem én mondom, hanem egy akkori osztálytársamnak a szintén fizika tanár apja. Magától értetődőnek vette, hogy tudjuk az alapokat és már "belevághat a lecsóba". Emlékszem, én eleinte a tankönyvi feladatokkal gyakoroltam dogákra, köszönőviszonyban sem voltak azokkal a feladattípusokkal amiket később számon kért. Utolsó évben konkrétan már azt megengedte az utolsó néhány dogánál, hogy a füzetet is használhatjuk a függvénytábla mellé, csak senki ne bukjon meg.:D
Fizika, kémia és a matek. A matekot olyan 16 éves koromig gyűlöltem, azt hittem meg fogok bukni belőle, mindig féltem a matekdolgozatoktól. Utána sem lett a kedvencem, de elkezdtem matektanárhoz járni, aki mindent nagyon jól elmagyarázott és begyakoroltatott, onnantól kezdve már jobb lettem belőle és magabiztosabban álltam hozzá, jobban ráállt az agyam, az érettségim is 4-es lett.
Gimi végére az irodalmat is megutáltam, pedig eleinte a magyarral nem volt bajom, de elegem lett már a sok elemzésből, sosem tudtam, mit írjak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!