Végzős gyógypedagógusként hova tovább?
Igen, magánt nem érdemes indítani gyakorlatilag 0 tapasztalattal. Ez kb minden szakmára igaz.
Gyógypedként EGYMIben szerintem an nem osztályod van, hanem egyéni fejlesztés. Egyre több az utazó gyógypedagógus akik ugye az adott területen belül mozognak intézmények között, nem pedig intézményhez vnanak kötve. Ha adnak bérletet mellé (nem mindig adnak....) akkor az úgy korrekt.
És hát nézd, szar a státusztörvény és korábban sem volt sokkal jobb. Deee ha lenyomsz mondjuk 5-6 évet, akkor utána már mehetsz magánozni nyugodtan. Végeredményben ez is csak egy munka, túl lehet élni, még ha nem is annyira élmény a dolog.
A másik opció, hogy elmész kasszázni valahova, de akkor ugye sosem leszel gyógypedagógus, fölöslegesen tanultad ki stb....
Természetesen van különbség a munkahelyek közt így is, ha nem is fizuban meg munkakörben, de a közösségben. Van ahol durván fúrják egymást a kollégák, van ahol meg tök jó a közösség. És egy jó csapat nagyon sokat tud segíteni a munkakedven. Szóval ha mnkát nézel, szerintem ezt is érdemes szem előtt tartani. Nyilván ez nem az interjún derül ki, inkább pl neten vélemények keresése vagy ismerősök közt stb..
Uh, azért ez elég kemény. Ez talán még nagoybb gond, mint a státusz törvény:D Hiszen tudtommal semmi képesítésed nincs arra, hogy osztályt vezess!:D
Feleségem gyógypedagógus, a Bárczin végzett, sosem kellett osztályt vezetnie, mindig egyéni foglalkozások vagy max 3-4 fős foglalkozások voltak.
Egyszerűen nem is ez a dolga a gyógypedagógusnak..
Jahaaa, így értem.
Integrált oktatásban gondolkodtam, de ja, speckó intézményekben logikus, hogy a gyógyped vigye az osztályt.
:)
A pszichiáter szakot?!
Szerintem az más, mint a gyógypedagógia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!