Van itt olyan aki nem bánta meg, hogy egy nem neves magyar egyetemre ment?
Minden egyetemre, legyen az kicsi vagy nagy, elismert vagy népszerűtlen sorra záporoznak a kritikák.
Gyakorlatilag mindenhol hallani, hogy káosz és szervezetlenség van - úgyhogy azzal már nem is számolok, hogy netán stresszmentes legyen a bürokratikus része.
De van olyan kisebb, népszerűtlenebb egyetem amit ti kifejezetten szerettek? Például: ismerősöm a Miskolci Egyetem egyik nem túl népszerű szakirányára járt. Ő kifejezetten szerette ott azt, hogy a professzorok közvetlenebbek, lehet velük beszélgetni, vitatkozni. Míg ugyanezt egy neves pesti egyetemen nem kapta meg, mindenki rohanásban volt és ő egy volt a 200 diák közül.
Tekintsünk el most attól, hogy az ELTE, PPKE, BME, KRE, stb.-nek a presztízse a legjobb a köztudatban. Engem az érdekel, hogy mely "kisebb" egyetem volt az, amit ti szerettetek?

Nem az szamit hogy mennyire neves az egyetem, hanem hogy hany fo van a szakon. Ha pl vagytok 600an egy eloadason, akkor persze hogy nem lehet kb semmi interakcio az orakon. Ez ugyanigy igaz a BMEre, mint egy videki egyetemre.
De pl BME Fizikán vagyunk kb 10-20an, itt siman tudunk beszelgetni a tanarokkal. Van olyan is, akivel ora utan meg egy fel orat beszelgetunk, olyanokrol amik felig kapcsolodnak az orahoz de erdekes dolgok.
Szoval nem az egyetem neve, hanem a szak merete szamit ilyen szempontbol.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!