Ha februárban jelentkeztem felsőoktatásba, akkor idén a pótjelentkezéskor már nincs esélyem?
A sorrendmódosítási időszakban ki is tudsz törölni megjelölt szakokat. Szóval ha az első helyre biztosan nem fognak felvenni, akkor azt benthagyod, a többit viszont kitörlöd. Így az általános felvételi eljárásban nem fogsz felvételt nyerni egy szakra sem és jogosult leszel a pótfelvételis jelentkezésre.
Viszont arra azért számíts, hogy a kinézett szak nem biztos, hogy indulni fog pótfelvételin, vagy ha maradnak is helyek, akkor is valószínűleg csak önköltségesen, mert idén nagyon sokan jelentkeztek egyetemre. Szóval gondold át jól, mielőtt kitörlöd a szakokat, mert azt visszacsinálni nem lehet.
A kerdesedet nem teljesen ertem, bocs, de amit ertek belole, az alapjan probalok valaszolni.
Az elso helyre, ami FOSZK lenne, nincs meg az erettsegid, es mar nem is lehet meg a hataridoig??? A masik ket hely pedig nem FOSZK, es akkor ezekre meg mar nem akarsz menni, mert meggondoltad magad???
Nos, -a leirasod alapjan- az elso helyre nem is vesznek fel akkor, es az uj szandekodnak megfeleloen ez igy rendben is lesz. A masodik es harmadik jelentkezesedet pedig 2023. julius 12-ig, azaz az ugyintezesi idoszak vegeig van lehetoseged online visszavonni.
Az altalanos felveteli eljarasban igy sehova nem nyersz majd felvetelt, es akkor lesz alkalmad a potfelvetelin probalkoznod ezzel a legutobb altalad kinezett szakkal. A kerdes az, hogy a potfelvetelin ezt a szakot meghirdetik-e majd allamilag finanszirozott formaban is, (amennyiben ez szamodra fontos szempont lenne.)
Velemenyem szerint egyebkent, - de meg nem probaltam-, akar mindharom jelentkezesedet is visszavonhatod a hataridoig. Es akkor egyaltalan nem veszel reszt az altalanos felveteli eljarasban, csak kesobb a potfelveteli eljarasban. Igen, amennyiben az altalanos eljarasban felvetelt nyernel valahova, akkor a potfelvetelire nem jelentkezhetnel.
Itt talalod a hivatalos infot a sorrendmodositasrol, valamint a jelentkezesi helyek visszavonasarol:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!