Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A tanár felelőssége-e ha két...

A tanár felelőssége-e ha két 18 év alatti személy intim kapcsolatot létesít, és esetlegesen lesz belőle valami?

Figyelt kérdés

2023. márc. 29. 17:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
És akkor a tanár az osztálykiránduláson ne aludjon, hanem álljon őrt végig, vagy hogy gondoljátok?
2023. márc. 29. 21:45
 12/20 anonim ***** válasza:
34%
11, ami azt illeti, ezt szokták tenni.
2023. márc. 29. 22:20
 13/20 anonim ***** válasza:
79%
Én nem 🤷‍♀️
2023. márc. 29. 22:57
 14/20 anonim ***** válasza:
65%
Én sem szoktam és nem is fogok őrt állni. Van felelőssége a tanárnak abban hogy testi épségüket megőrizzék a diákok de azért mégiscsak önállóan gondolkodó lények. Én el szoktam mondani nekik, hogy nem akarok piát látni és este tizenegyig csinálunk közös programot, de utána takarodó van. En lefektetem a szabályokat. Amennyiben ehhez nem képesek tartani magukat akkor az miért az én hibám hogy ha megszegik őket?
2023. márc. 30. 10:19
 15/20 anonim ***** válasza:
40%

14, talán mert egy táborban a tanár az egyetlen felnőttkorú, felelős ember.

Ha egy gyerek otthon megsérül és komoly baja esik, netán meghal, a szülőt-gondvielőt veszik elő és vonják felelősségre.

Egy táborban ez a felelősség a tanáré.

2023. márc. 30. 13:25
 16/20 anonim ***** válasza:
71%

Hol kezdődik az egyén felelőssége ebben a történetben? Azért az nem életszerű, hogy 30 gyerek mellett álljon őrt az ember.

Vagy, ha mégis így kéne, akkor előbb-utóbb el lehet felejteni az osztálykirándulást mint olyat. Minek keverné magát az ember ilyen veszélyes szitukba?

(Egyébként nyilatkozatot írnak alá a szülők és a gyerekek is a szabályokról ill. azok megszegésének következményeiről.)

2023. márc. 30. 20:34
 17/20 anonim ***** válasza:
85%
Azért ez nagyon nem úgy működik, ahogy a 15-ös gondolja. Egyáltalán nem mindegy például, hogy alsósokat viszel el vagy 17-18 éves gimnazistákat. Kicsikkel nincs tapasztalatom, de azért nem felelős mindenért a tanár, pláne ilyen korú gyerek esetében. Nem állhatok ott 40 gyerek mellett végig, hogy mit csinál. Másrészt ha mondjuk terhes lesz a lány, akkor se lehet 100%-osan bizonyítani, hogy az osztálykiránduláson lett az. De ha igen, akkor mi van? Húzzon a tanár minden fiú nemi szervére óvszert vagy mi? Irreális ez az egész.
2023. márc. 31. 23:01
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Nnnnem is azt mondtam, hogy ott kell mindne gyerke fölött állnia.

Nálunk gimiben úgy ovlt, hogy volt ugye külön a lányok hálórésze meg a fiúké és a ketőt közti térben valahol a tanárok őrt ültek. Vagy váltva, vagy eleve ott ültek össze és beszélgettek általában olyan 2 környékéig. GOndolom meg volt beszélve melyik este ki húzza 2ig, a többi meg ment korábban aludni.

Nyilván figyeltek a kiosonókra és visszatessékelték szépen őket.

Ezzel a takarodó utáni akciók 90%-át ki is védték, mert aki nem akart kimászni az ablakon vagy megpróbált a tanárok táborán átjutni, az nem jutott át a másik hálókörletbe és annyi.

2 után meg őszintén nem sok party van.

Aki nagoyn ki akarta cselezni őket, megtette, de senkinek eszébe sem jutott, hogy a tanárok ne tennének meg minden reális intézkedést az ilyesmi elkerülése végett.

2023. ápr. 1. 12:09
 19/20 anonim ***** válasza:
90%

"a lányok hálórésze meg a fiúké és a ketőt közti térben valahol a tanárok"

Ez a módszer csak a heteroszexuálisok "dolgát" nehezíti meg.

2023. ápr. 1. 14:17
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
19, valóban. De a többiből nem lesz terhesség, mint arra a kérdésben utaltak:D
2023. ápr. 1. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!