Soproni egyetem?
Sziasztok! Akik a Soproni Egyetemre járnak le tudnák írni tapasztalataikat? Jó suli?
Engem legfőképp a gazdaságinformatika szak érdekel, érdemes oda jelentkezni?
Voltam nyílt napon, de más diákokat még nem igazán kérdeztem az egyetemről.
Semmit nem érő vidéki egyetem, ha beadod egy komolyabb IT céghez a jelentkezésedet akkor dobják ki egyből a kukába mert lassú vidéki egyetemet végzettekkel nem állnak szóba releváns helyen. Ha komoly szaktekintély akarsz lenni csak a BME, ELTE jöhet szóba Magyarországról külföldről pedig olyan ami a TOP 100 listán szerepel.
Ha csak valami bóvli garázscéghez akarsz elhelyezkedni bruttó 300 ért manuális tesztelőként vidéken ahol minden jött-ment megfordul akkor teljesen jó de ne reménykedj az előrelépésben és a magasabb fizetésben mert megrekedsz.
A szakról nem nagyon tudok nyilatkozni. Én az erdőmérnöki karon végeztem. Maga az egyetem szerintem jó. Mindenhol vannak hülye tanárok, teljesíthetetlen igényekkel, ez a szakodon is van valószínüleg. Ami nagy pozitívum az a Selmeci hagyományrendszer. Ugyan ezen hagyomány van a Miskolci, Dunaújvárosi és Székesfehérvári egyetemeken is, én nagyon éltem és az nagyon sokat dobott rajta. Maga sopron rohadtul hallgató barát. A lakosok eléggé nem csípnek minket mert sokat kocsmáztunk. De öszességében egy összetartó csapatot kovácsol a hagyományrendszer. Koleszok megteszik. Vannak idegesítő dolgok pl a kiköltözés vagy beköltözésnél, de amúgy jók és viszonylag olcsók is.
Az egyetemi hallgatói életet és Sopront csak ajánlani tudom.
Programozóként egy kollégám ott tanított. Ő mesélt dolgokat az egyetemről.
Ő még a Nyugat-magyarországi egyetemen kezdett tanítani, ami darabjaira hullott. Mint Soproni Egyetem működik azóta, és építik le. Ő is azért jött el mert már vállalhatatlan volt az oktatási színvonal. Minden jól képzett munkatársa felmondott.
Ez más szakokra is igaz. A nagy tudású emberek zöme már távozott a süllyedő hajóról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!