Van olyan nappalis IT egyetemi szak ahol nem tanitanak felesleges hülyeségeket csak olyasmit amire később szükség lesz?
saját életedet úgy rontod el ahogy akarod
hozzánk is jönnek a gyárba az IT-s OKJ-sek, aztán meg ez a munka nekik derogáló, számítós munkához meg nem elég képzettek
két szék között praktikusan
Számtalan fejlesztőt tudok, aki használja a matekot a napi munkájához - pl én is -. De elsősorban nem csak az a célja ennek, hogy majd tuti kell. A geometriát sem azért tanítják középiskolában, mert majd állandóan csonka gúlákkal fogsz számolni, hanem a gondolkodás, az összefüggések meglátásának fejlesztésére. Ugyanez az egyetemen is.
A másik, hogy mindenki specializálódik. Én tanultam irányításelméletet is egyetemen, meg elektronikát, mégsem használom semmire. De voltak olyan szaktársaim, akik viszont igen. Nem tudnak mindenkire egyénre szabott képzést csinálni, nekem se sírt a szám, hogy minek az irányjtástechnika, mikor engem nem érdekelt.
Nem muszáj egyetemet végezni, vannak adott témát feldolgozó OKJ-s képzések, az Internet rogyásig van online kurzusokkal, ezekből is nyugodtan szemezgethetsz, ha úgy gondolod, hogy te jobban tudod, hogy mire van szükség az IT-ban.
Vannak tölteléktárgyak minden képzésben, nekem is voltak, de azok tipikusan nem a matekos tárgyak.
Főleg a valószínűségszámításnál borzasztóan szomorú, hogy te eldöntötted, hogy felesleges, pedig iszonyatosan fontos lenne, hogy egy valamire való mérnök értse legalább az alapvető összefüggéseket, az emberek elképesztő ostobaságokat durrogtatnak a valszámmal kapcsolatban, és emiatt téves döntéseket is hoznak.
Nem a levegőbe beszélek: Heti 4 napot egy mérnöki irodának dolgozok fejlesztőként, 1 napot pedig egyetemen tanítok.
Dr. Smidla József - Soproni Egyetem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!