A pszichológus képzés mennyire a biológia, és a természettudományok képzése vagyis mennyire alapszik a gimnáziumi biológián?
Van több féléves (emberi) biosz, valamennyi neurológia, magatartásgenetika, de más tárgyaknál is előjöhet a biológiai háttér. Mesterképzésen szintén, ha olyan irányba megy tovább az ember.
Ha nagyon nem megy a biosz/nagyon utálod, akkor nem ajánlom a szakot, de ha elvagy vele, akkor meg lehet tanulni.
Ha van még kérdésed, írj nyugodtan!
Szia!
Pszichológus hallgató vagyok.
Van biosz elég sok, de nekem nagyon jó oktatóim vannak. Pl. pszichológiai szempontból tanulni a látásról egészen más, mint emeltre tanulni.
Én nem voltam kiemelkedő bioszból, de nagyon szeretem bioszos tárgyakat az egyetemen.
VISZONT, ha klinikai vonalra akarsz menni, akkor élet-halál kérdés lesz, hogy nagyon penge legyél bioszból. Addig még van 3 év alapképzésed, hogy megszeresd :D Én mondjuk jobban aggódnék a statisztika miatt, bár az is simán hozható ha szorgalmas vagy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!