Milyen egy tipikus "belpesti elitgimnázium"?
Egyetemen több ilyen elit helyről kikerült szaktársam volt, nehéz volt tartani velük a versenyt úgy hogy én egy átlag alatti vidéki gimnáziumból kerültem be, de nem is a tanulásban mutatkoztak különbségek, hanem a személyiségükben. Egyszerűen klikkesedtek, mindegyikükkel beszélgettem, jegyzeteket is cseréltünk, de ha én nem köszöntem rájuk, akkor nem is köszöntek és nem velem volt a gond, mert a többi szintén vidéki csoporttársaimmal még sörözni is összetudtunk ülni, amikor próbáltam beszervezni őket, mindig valami kifogással álltak elő.
Tudom ez nem feltétlen a gimnáziumot minősíti, de ha ott azt oktatják, hogy elit módra más embereket lenézzenek, és simogatják az egojukat, akkor én inkább távol maradnék az ilyen gimnáziumoktól. A színvonalas oktatást vidéken is meglehet kapni, aki tanulni akar az bármilyen gimiben megállja a helyét, az nem jó ha az "elit"-et úgy nevelik ki, hogy felsőbbrendűnek érezzék magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!