Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik tanár és hogy kárpótolj...

Melyik tanár és hogy kárpótolja a felvételin kudarcot vallott diákokat?

Figyelt kérdés
Gimnáziumi felvételijüket bukta el sok jól tanuló, okos diák az idén, mert régóta tart a “nincs pénz, nem tanítunk” szemlélet az iskolákban. A legtöbb osztályban óriási a lemaradás, a le nem adott tananyag, hanyagul megtartott órák tömkelege jellemezi hosszú ideje az “oktatást”, ami a diákokon csattan most is. A diákoknak nincs joguk felkészült, lelkiismeretes, jóindulatú és segítőkész tanárok mellett tanulni nap mint nap? Milyen jogon teszik tönkre sok fiatal jövőjét az ő alacsony fizetésükre hivatkozva? Persze, nekik mindegy, hogy Pistike akár egy erős gimiben tanulhatna tovább, vagy megy egy szakmunkásba, nem érdekel senkit, csak a pénz!

2023. febr. 25. 20:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
27%
Aki előkészítő nélkül nem jut be, annak semmi helye a gimiben.
2023. febr. 26. 07:08
 62/72 anonim ***** válasza:
72%

Én felmondtam a pcsába és elmentem versenyszférába tripla fizuért.

Lehet a segget a földhöz verni, én nem egy órát nem tartottam meg, hanem kábé egy évig nem találtak a helyemre senkit.

Egy cseppet sem érzem magam hibádnak a diákokkal kapcsolatban, érezze magát az hibásnak aki nem hajlandó biztosítani olyan feltételeket az oktatásban, hogy egy jó szaktanár hajlandó legyen maradni.

2023. febr. 26. 08:46
 63/72 anonim ***** válasza:
71%

A tanári sztrájk a következőképpen nézett ki a gyerekeim iskolájában. Havi szinten 3-5 órát sztrájkoltak a tanárok. Figyelve arra, hogy a végzős évfolyamnak ne maradjanak el az órái. Tehát 12-ben és 8-ban nem maradtak el órák.

Butaság csak a tanárokat hibáztatni a felvételi kudarcokért. Ebben sokkal jobban benne vannak a szülők és maguk a gyerekek is. A kérdező "felkészült, lelkiismeretes, jóindulatú és segítőkész tanárok"-at akar a gyerekek mellé. Ennyi pénzért nem találni ilyet. Értem énhogy ez a kérdés az utáljuk a tanárokat témában egész jó mert 60+ hozzászólás is van. A kérdező azt érzékelteti, hogy a tanárok démonok, gonoszak és direkt ki akarnak tolni a gyerekekkel. A kérdezőnek üzenem innen, hogy ha nincs megelégedve a tanári társadalommal akkor tessék szépen elmenni tanárnak. Szeretném látni az iskolák előtt kigyózó hosszú sort, mert mindenki a tudásra éhes gyerekeket akarja tanítani GBM-ért. (ennyi egy kezdő tanár fizetése)

Sajnos nagyon kevés állami iskolában van normális oktatás és ez nem csak a pedagógus társadalom hibája.

2023. febr. 26. 09:02
 64/72 anonim ***** válasza:
67%
Nekem idén felvételizett a gyerekem, de ennek ellenére azt mondom, sztrájkoljanak, és álljanak ki a jogaikért. Van itt pénz, csak nem az oktatásra, meg az egészségügyre. Itt halomba állnak a 80 milliós traktorok a földeken, focisták visznek haza több 10 milliót havonta, elosztani kellene tisztességesen. Persze, van akinek hasznosabb az ostoba ember, aki majd elmegy a gyárakba dolgozni 3 műszakba.
2023. febr. 26. 10:41
 65/72 anonim ***** válasza:
71%
Teljesen egyetértek utolsó. Stadionokra meg hasonlókea tudna költeni...teljesen realis a követelése a tanaroknak, és korabban az egészségügyi dolgozoknak is az volt. Kar, hogy vannak olyan emberek, akik még mindig elhiszik, hogy mert soha nem volt magas a fizetesük és akkor ez így a jó, törődjenek bele. A tanárok azért is harcolnak, hogy vegre korszerű legyen az oktatás..csak nem ebbe teszik a pénzt, hanem zsebbe.
2023. febr. 26. 12:16
 66/72 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy folyamatos az ellentmondás:

1. Jó tanárok ennyi pénzért nincsenek, maximum aki nagyon elkötelezett, tehát tele van a rendszer rossz tanárokkal?

2. Értük kellene kiállnia a sok csalódott szülőnek és diáknak? (Itt is tisztelet a ritka kivételnek)

3. “Ameddig fizetgetnek, addig csak dolgozgatok” hozzáállás vajon a jó példa? A gyerekek érdeke hol van?

2023. febr. 26. 13:14
 67/72 anonim ***** válasza:
75%

1. Elkötelezett jó tanárok vannak.

2. Igen, értük.

3. Nem ez a hozzáállásuk.

2023. febr. 26. 13:23
 68/72 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező! Ha a nem jó tanárok eltűnnek a rendszerből és marad az a néhány elhivatott jó tanár aki szerinted mi történik majd? A semminél még a rossz is jobb.

Ha találsz egy megoldást amivel tele lesz az oktatás jó tanárokkal akkor oszd meg velünk!

Szidod a pedagógus társadalmat de megoldási javaslatot nem mondasz. Tudod fikázni mindig könnyebb, mint orvosolni a problémát.

2023. febr. 26. 13:41
 69/72 A kérdező kommentje:

Nem szidom és igazat adok, hogy nem várhatnak tovább a fizetésemelésekkel, ez teljesen jogos. Viszont az, hogy sok diáknak nem sikerült a felvételije a rengeteg elmaradt óra miatt, az, hogy nagyon ritka a jó pedagógus, az, hogy a szülők magántanárokat kénytelenek fogadni, mert úgy tanítanak, na az már felháborító. Rengeteg panasz van a pedagógusokra és nem alaptalanul. Ha belegondoltok, az emberek az orvosokért sem igazán álltak ki, miért is? Mert bár valóban papíron alacsony volt a bérük, de a többszörösét tették el ajándék és hálapénz formájában.

Amíg több sebből vérzik egy ügy, amíg sok a sérelem, addig a támogatás sem lesz egységes.

2023. febr. 26. 19:04
 70/72 anonim ***** válasza:
51%
Az ugye megvan, hogy azért vannak szr tanárok, mert a kutya sem megy tanárnak, mert szar a fizu? Ha van egy versenyképes, magas szaktudásom (nyelv, informatika, matek, fizika), akkor miért mennék el tanárnak, ha máshol hatszorosát kereshetem? Ha nem fizetnek jól, persze, hogy nem válogathatnak a jelentkezők közül. Marad a hetvenéves Manyika néni a nájsztúmítjú angoljával.
2023. febr. 26. 19:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!