Melyik tanár és hogy kárpótolja a felvételin kudarcot vallott diákokat?
Megnyugtatlak, az átlag magyarnak manapság minimum két állása van, nem csak a tanároknak.
Az ilyen agymenések ragályosak sajnos, a sok birka beáll a tömeg mögé, mert elhisz mindent amit mondanak neki, ezért vannak egyre többen. Meg azért, mert ha valakinek más a véleménye, azt egyből leugatják, pedig az éremnek mindig két oldala van. Értem én, hogy kevés a tanár, mert kevés a fizu, de ez egy szegény ország basszus, a tanári állás pedig mindig a rosszul fizetők közé tartozott, ez egyáltalán nem újdonság. Nem véletlenül a női tanárok vannak túlsúlyban, régen is azok mentek tanárnak, akiket a férjük el tudott tartani a fizetéséből és ezért élhettek a hivatásuknak. Aki meg tudta, hogy pénzre van szüksége, az nem tanárnak ment.
Lehet itt takarózni a saját gyerek dumával, de ha 25 évesen még azért fog küzdeni, hogy felvegyék egyetemre, akkor lesz 30 mire végez és 40 körül lesz mire összeszed egy olyan financiális alapot, amivel már biztonságosan lehet családot alapítani, akkor meg már nem sokuknak kell a gyerek miatt aggódni, mivel annyi idősen keveseknek jön össze.
Tanítani meg továbbra is azok fognak akiknek ez az álmuk és képesek lemondani érte a luxusról/jól mentek férjhez.
Éppen ez a felháborodás alapja. Az a baj, hogy ebben az országban mindenre van pénz, csak éppen a lényeges dolgokra nincs (egészségügy, oktatás, szociális háló).
Egyébként igazad van 32-es, de ehhez hozzá tartozik hogy a tanárok már sokszor meg lettek vezetve, különösen szomorú a gyógypedagógusok helyzete, akik értelmileg korlátozott gyermekekkel, rászorulókkal foglalkoznak
Náluk is nem feltétlenül a fizetéssel van a baj, hiszen kell elszántság ahhoz, hogy foglalkozni tudjanak a sajátos nevelési igényű gyerekekkel. A probléma a megvetéssel és a kormány felől érkező lenézéssel van. Pedig tényleg fontos munkát végeznek.
A sztrájk miatt pedig nem a tanárokon, hanem a kormányon kéne hogy csattanjon az ostor.
Azért, mert a múltban rosszul kerestek a tanárok, ez maradjon így a jövőben is? Ez az ország nem szegény, csak a vezetői teszik azzá, ezt jó lenne, ha észrevennék. Egyébként pedig sok tanár dolgozik a magánszektorban méghozzá jól.
Én nem sajnálom sem a diákokat, sem a szüleiket.Ahogy a tanárokról beszélnek, meg is érdemlik, amit kapnak oktatás címén.
De pont ez a lényeg, hogy ezt egyedül a diákok sínylik meg.
A kormány le se szarja az egészet, nekik nem fáj, hogy tanítás helyett társasoznak az iskolákban, felőlük évekig elmehet ez a játszadozás, de közben kirepül jó pár olyan évfolyam, ahol erősen hiányozni fognak az alapok az egyetemi boldoguláshoz.
Szuper, hogy ilyen mentalitású "tanárok" léteznek. Szerintem ahogy az orvosnak a betegei, úgy a tanárnak a diákjai érdekeit kellene nézni elsősorban.
Tudom, hogy magánban jó tanárok dolgoznak, a rosszak ugyanis nem tudnának megélni belőle, ellenben államiban megkapják a semmiért is a fizetést. Viszont akik magánban tanítanak nem is sztrájkolnak, tehát nem róluk szólt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!