Főiskolán/egyetemen előadáson tanár belépésekor felállás, előadás végén tapsolás?
Persze meg még le is térdelnek és imádkozunk az előadóhoz...
Mégis honnan szedted ezt a baromságot? Észak-Koreai egyetemi előadásokat néztél vagy mi?
3-as :DDD
Na jó, a felállás lehet hogy sok volt. Tíz éve jártam egyetemre, és mivel az volt az első felsőoktatási intézmény ahol voltam, azt hittem mindenhol ez a szokás. Teljesen ledöbbentem, mikor -konkrétan ugyanazon egyetem másik évfolyamán- ezt nem láttam.
Hozzáteszem, hogy a taps hiánya viszont elég udvariatlan. Nyilván nagy előadásról beszélek, nem 10 fős szemináriumokról.
Jó, úgy tűnik hogy
-az egyetemeken/főiskolákon tapsolni nem szokás, neten körülnézve olyan vélemények vannak, hogy a taps a félév utolsó előadásán, az adott oktató utolsó előadásán, illetve vendégoktatónál "elfogadható"
-és talán a mi évfolyamunk volt az egyetlen a világtörténelemben, ahol felálltak, mikor bejött a tanár. Még jó hogy hetest nem választottunk :)
Én már két egyetemre is jártam, amiből az egyik az ELTE, és soha, sehol nem tapsolt senki előadás végén, és nem is állt fel.
Amúgy ezt a tapsolást úgy tudom elképzelni, mint amikor egy repülő leszállásakor kezdenek el az emberek - szintén nagyon cringe módon - tapsolni. Felesleges és oda nem illő. Persze elfogadom, ha valahol ténylegesen van ennek hagyománya.
ÁTE-n mi mindig tapsolunk az előadás végén, nem kelletlen egyáltalán, és lehet hallani, ha tényleg jó volt az előadás.
Van olyan tanárunk, aki valamiért nem szereti a tapsolást, neki kopogni kellett a padon, az lehet többeknek kellemetlen volt, nekem személyesen nem.
Felállni sem kellett csak 1 embernél eddig, az kellemetlen volt, mert senki más nem követelte meg, és szerintem nem volt olyan szaktekintély sem, hogy ezt megkövetelhesse magának másokkal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!