Közelebbi vagy távolabbi egyetem? SZTE-DE
Ezt elsősorban 2 tényező alapján lehet mérlegelned:
- mennyire terhelne meg anyagilag az albérlet/koli, tudnál-e dolgozni diákmunkán valamit, ha anyagilag szükséged lenne rá
- mégis mi az a szak, amire jelentkezel, és melyik egyetemet tartják szakmán belül jobbnak, nívósabbnak.
Ha a képzés színvonalában nincs nagy különbség, akkor én mostani fejjel biztos a közelebbit választanám.
Én anno Pécset választottam Pest helyett, mert nem akartam Pestre költözni és emiatt a 2.5 óra helyett 4 órát vonatozhatok minden alkalommal. Igaz, én itthon szeretek tanulni, mert a koliban nem tudok koncentrálni a szobatársak miatt és ezért heti szinten járok haza. Ha valaki csak havonta akar hazalátogatni, akkor akár a távolabbi opció is jó lehet. De én nagyon megbántam, hogy a távolabbi egyetemet választottam, mert tényleg szívás minden héten 8 órát utazgatni.
Ép elmével és gazdasági megfontolásból mindenki a közelebbit választaná...
De te menj Szegedre... Ha fussa rá, miért ne?
Majd ha végzel, próbálj meg munkát találni Szegeden.
Debrecenben most van munka rogyásig, és kapcsolati tőkét építhetnél...
De te menj Szegedre: "Viszont a szegedi egyetem, és maga Szeged mint város is sokkal jobban tetszik mint debrecen, ott képzelem el az egyetemi éveimet. "
Fontos szempont... Jó lesz az neked.
Ja: Debrecent nagy D-vel írják! (Még Szegeden is!)
Én Szegeden tanulok, vannak barátaim akik Debrecenben. Szerintem sokkal szebb Szeged és sokkal egyetemistabarátabb. Oké a kolik sokkal putribbak, mint a debrecenik, de vannak jók is. Biztosan semmi pénzért nem mennék át a DE-re :D
Mondjuk szak függő, hogy miben jobb, DE infós és földrajzos dolgokban erősebb, minden másban az SZTE.
A távolabbi egyetem azért is jó, mert így megtanulsz elszakadni a szüleidtől és önnálósodni. Most lesz itt az ideje az ilyesmit megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!